Mark Hofman
Mark Hofman Digital 7 okt 2019

Instagram Stories voor groepen: nieuwe aanvulling op komst?

Instagram zou bezig zijn om Stories ook beschikbaar te maken voor groepen. Dit meldt app-onderzoekster Jane Mancun Wong. Volgens de dame is het bedrijf op dit moment bezig om de functie te testen in een test-versie.

Op het twitteraccount van Wong zijn een aantal screenshots te vinden van de mogelijke nieuwe functie. Waar je op dit moment een Instagram Stories kunt maken voor je al je volgers en je beste vrienden, zal het binnenkort ook mogelijk zijn om er een te maken voor een bepaalde groep.

Instagram Stories speciaal voor groepen

Op de screenshots van de nieuwe functie is te zien dat je een nieuwe camera-optie hebt wanneer je een verhaal maakt. Het gaat hierbij om de optie om het verhaal ook met een groep te delen. Voorheen was het mogelijk om een verhaal naar één persoon, al je vrienden of je beste vrienden te sturen. Daar komt nu dus een mogelijkheid bij. Met de komst van de nieuwe functie is het mogelijk om een nieuwe groep aan te maken en vervolgens direct je Stories alleen naar deze mensen te sturen.

De nieuwe toevoeging zou overigens wel een toffe kunnen worden. Van zover wij het begrijpen is het straks mogelijk om je Instagram Stories te delen met een bepaalde groep mensen, waarmee je dezelfde interesses hebt bijvoorbeeld. Zit je dus in een groep met nerds (zoals wij van WANT) heb je nu de mogelijkheden om te flippen op de komst van een nieuwe telefoon, en dit vervolgens te delen met mensen die precies begrijpen wat je bedoelt.

Facebook maakte er een einde aan

De komst van een Instagram Stories voor groepen komt overigens niet geheel als een verrassing. Afgelopen maand maakte Facebook een einde aan een soortgelijke feature. Echter leek dit helemaal niet aan te slaan en besloot het platform de stekker er na negen maanden al uit te trekken. Het feit dat dezelfde feature nu getest wordt voor Instagram, een platform dat een stuk meer foto-gericht is, is eigenlijk best logisch.

Gezien het feit dat er nog geen officieel woord over de functie naar buiten is gebracht, weten we nog niet wanneer we Instagram Stories voor groepen kunnen verwachten. Sterker nog: we hebben op dit moment nog geen garantie dat de functie ook daadwerkelijk het daglicht gaat vinden. Maar dat het op dit moment getest wordt binnen de muren van Instagram, mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Instagram Stories voor groepen: nieuwe aanvulling op komst?
Sluiten