Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 18 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Instagram Stories voorzien van meerdere foto’s? Het kan met Layout!

Instagram heeft een nieuwe functie aangekondigd voor de Stories-functie, genaamd Instagram Layout. Je kunt nu meerdere foto’s plaatsen in één bericht, zonder dat je daarvoor aangewezen bent op tools die je uit andere applicaties haalt.

De mogelijkheid wordt vanaf vandaag wereldwijd geïntroduceerd voor alle gebruikers. Als je de nieuwste update voor de app binnengehaald hebt, dan kun je tot zes foto’s in één tijdelijk bericht plaatsen. Dit wordt waarschijnlijk een gigantisch populaire functie van Instagram Stories, omdat veel gebruikers hiervoor leunden op third-party apps. Die tijden zijn nu dus voorbij.

Instagram Layout ondersteunt tot 6 foto’s

De enige manier waarop je hiervoor meerdere foto’s in één Story kon plaatsen, was door een foto uit je galerij te plaatsen in een tekstomgeving. Geloof het of niet, maar dit werkt echt. Dit soort praktijken zul je in het vervolg waarschijnlijk minder vaak gaan tegenkomen.

Waarschijnlijk gaat deze zet grote gevolgen hebben voor third-party apps die deze functie aanbieden. In het verleden heeft Instagram laten zien dat het applicaties voor het maken van gif’jes de nek om kan draaien, toen Boomerang geïntroduceerd werd. Nu gaat Instagram Layout mogelijk hetzelfde doen met apps die meer opties voor je Stories aanbieden.

Meer updates voor je Stories

In de afgelopen maanden heeft Instagram bovendien nog veel meer functionaliteiten naar Instagram Stories gebracht. Zo is er een Create-modus. Hier kunnen mensen ook content maken die niets met foto’s te maken heeft.

Verder is er onder meer nog een modus waarin je alleen tekst plaatst, waar je in gesprek kan gaan met je volgers en waarin je terug kunt kijken op posts die je vroeger gepubliceerd hebt. Instagram is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan een fotodeeldienst alleen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Instagram Stories voorzien van meerdere foto’s? Het kan met Layout!
Sluiten