Instagram Threads verdween op de achtergrond, maar is nu vernieuwd

Moederbedrijf Facebook heeft veranderingen doorgevoerd aan de impopulaire Instagram Threads-applicatie. Voorheen was het een plek waar je alleen met je beste vrienden kon communiceren, maar daar komt nu verandering in. Nu is het mogelijk dat je met vrijwel iedereen kan communiceren binnen de app, waardoor het in feite omgetoverd is tot een soort Instagram Messenger.

En dat laatste is wel grappig, aangezien Instagram Threads dus ooit in het leven was geroepen om het tegenovergestelde te bereiken. Het moest zorgen voor innig contact met je beste vrienden, maar van dat idee is nu dus weinig over. Threads was een soort antwoord op Snapchat, omdat het de bedoeling was dat je die beste vrienden van alles op de hoogte hield middels foto’s en video’s. Bovendien: eerder lanceerde Instagram al een losstaande Direct-applicatie, die het niet goed deed onder testers vanwege de verwarrende aanpak. Maar nu zitten we alsnog in de situatie waarin verwarring over de apps kan ontstaan. Hoewel het bedrijf er zelf verder weinig over gedeeld heeft, heeft Threads wel kunnen rekenen op allerlei updates de laatste maanden.

Instagram Threads (Afbeelding: Instagram)

Instagram Threads is niet meer wat het was

Hoe het ook precies zit, nu is Instagram Threads dus in elk geval omgetoverd tot een zelfstandige berichtendiensten. Het is alleen niet heel duidelijk welke plek de app heeft in het portfolio van Facebook-producten, naast Facebook Messenger en WhatsApp. Want ondertussen is de integratie tussen Facebook Messenger en Instagram Direct ook ingezet, waardoor mensen met een account bij de ene dienst contact kunnen leggen met iemand die de andere dienst gebruikt. Daardoor kreeg Messenger functies van Direct en Direct weer functies van Messenger.

In het kader van de verwarrende aanpak, had het misschien beter geweest dat Facebook de stekker uit Instagram Threads had getrokken, aangezien de app nu eigenlijk heel dubbel aanvoelt. Het kan natuurlijk zijn dat dit in de komende maanden alsnog gebeurt. Maar tot die tijd kun je dus, in de VS, op drie manieren contact leggen met mensen op Instagram: via de officiële app, Facebook Messenger en nu dus ook Threads.

Reageer op artikel:
Instagram Threads verdween op de achtergrond, maar is nu vernieuwd
Sluiten