Instagrams videofunctie is een feit

Het werd van de week al gesuggereerd en we lieten gisteren al een mooi redesign van Instagram zien, maar gisterenavond was het zover. Instagram beschikt over een videofunctie die per direct beschikbaar is. Updaten dus! Gedaan? Dan zie je in de fotografiestand nu ook een filmknop.

Met de nieuwe functie ben je in staat om video’s van maximaal vijftien seconden te maken. Voor wie kan rekenen is dit negen seconden langer dan Vine-video’s. Een groot verschil met Vine is dat het niet gaat om zogenoemde loopvideo’s die oneindig doorlopen en kun je de video bewerken met dertien verschillende filters. De foto die volgers in de stream zien is als een frame uit de video zelf in te stellen. Dankzij de ingebouwde beeldstabilisatie zien de video’s er super smooth uit. Check onderstaande video maar eens.

Wat verder anders is dan Vine is dat je op de rode knop moet drukken om de video op te nemen. Heb je een stukje opgenomen, maar ben je daar niet tevreden over dan kun je terugspoelen en de shot opnieuw maken. Handig! Hebben jullie het al uitgeprobeerd? Laat ons hier weten wat je ervan vindt.

Reageer op artikel:
Instagrams videofunctie is een feit
Sluiten