Met Kodak’s nieuwe instant camera kun je ook direct foto’s van je smartphone printen

Compactcamera’s krijgen steeds meer concurrentie van onze smartphones. Met smartphones als de iPhone 8 en iPhone X, de Samsung Galaxy S8 en nog veer meer top-toestellen heb je altijd een camera binnen handbereik. Kodak laat het er niet bij zitten en komt met een nieuwe instant camera, de Kodak Minishot, die een concurrent moet zijn voor onze smartphonecamera’s.

Kodak Minishot: instant camera in nieuw jasje

Compactcamera’s kunnen tegenwoordig bijna niet meer op tegen onze smartphonecamera’s. Ook al hebben veel toestellen nog wel een veel betere sensor en zoom dan de camera van een smartphone, wint het gemak van de smartphonecamera het toch nog bijna altijd van compactcamera’s.

Cameramerken proberen verschillende dingen om hun kleine camera’s relevant te houden. Zo zie je dat Fujifilm het nog goed doet met zowel hun polaroidcamera, als mobiele printer. Kodak dingt ook mee in deze instant-camera-markt. Kodak heeft zojuist een nieuwe camera aangekondigd die deze collectie gaat versterken: de Kodak Minishot.

polaroid camera

Deze polaroid camera werkt twee kanten op

De Minishot is een modern soort polaroidcamera die is ontwikkeld om direct voldoening te geven, iets waar de smartphonegeneratie erg blij mee zal zijn. Deze 10 megapixel camera is een vrij simpele camera waarmee je de fotos die je maakt direct kunt afdrukken op een formaat ter grootte van een bankpas en iets groter.

Omdat de camera ook is voorzien van Bluetooth kun je hem verbinden met je smartphone of tablet die werkt op iOS of Android. Je kunt die apparaten vervolgens gebruiken als ‘afstandsbediening’ om de foto mee te nemen. Daarnaast kun je ook foto’s vanaf deze instant camera naar je apparaten sturen om ze vervolgens te delen op je sociale media.

Het toffe aan deze camera is dat hij twee kanten op werkt. De kwaliteit van je smartphone is wellicht iets beter dan dat van deze camera. Dus mocht je foto’s van je smartphone willen printen, dan kun je die ook naar de Kodak Minishot sturen en ze direct printen.

polaroid camera

De Minishot is te koop voor slechts 129 euro. Hij wordt geleverd met een 8-pack fotopapier-cartridge.

Meer instant camera’s zien? Dit zijn de vijf beste om toffe polaroids mee te schieten.

Reageer op artikel:
Met Kodak’s nieuwe instant camera kun je ook direct foto’s van je smartphone printen
Sluiten