Intel CEO belooft update voor producten en processors die worden bedreigd door beveiligingslek

Vorige week was de beveiligingslek in een groot deel van de chips van Intel groot nieuws. De CEO van Intel heeft op de CES 2018 laten weten dat de lekken, genaamd Meltdown en Spectre, binnen een week verholpen zullen worden.

Nieuwste producten Intel krijgen een update

Brian Krzanich, de CEO van Intel, sprak op de CES in Las Vegas over de ‘bugs’ in de chips van Intel. Het nieuws over de lekken in deze chips kwam vorige week naar buiten, en vormen een gevaar voor veel apparaten als laptops, tablets en smartphones.

Krzanich zei over dat de processors en de producten die de afgelopen vijf jaar zijn geproduceerd binnen een week weer gemaakt zullen worden. De producten krijgen en update. De rest van de processors en producten krijgt voor het einde van januari een update. Voordat het lek gedicht is moeten gebruikers de updates echter wel eerst zelf installeren.

Intel

1 taak..

Intel staat onder vuur na het beschadigende nieuws dat vorige week naar buiten kwam. Meltdown en Spectre zijn ongewone kwetsbaarheden, omdat het beide problemen zijn met een component binnenin moderne computers. Ze geven kwaadwillenden de mogelijkheid om gevoelige data te bemachtigen, die normaliter niet toegankelijk hoort te zijn.

Tijdens zijn presentatie op de CES nam Krzanich een moment om over de kwetsbaarheden in de chips te praten. Hij benoemde dat beveiliging de nummer een taak van het bedrijf is (#jehadmaar1taak), en van de rest van de industrie. Hij benadrukte dat de primaire focus van de gesprekken die er in het bedrijf over Meltdown en Spectre zijn gevoerd, gingen over het beschermen van de data van de klant.

Intel

De maatregelen die Intel nu treft gelden alleen voor producten die de afgelopen vijf jaar zijn geproduceerd. Meltdown en Spectre treffen alleen ook producten die al op de markt zijn gebracht sinds 1995.

Reageer op artikel:
Intel CEO belooft update voor producten en processors die worden bedreigd door beveiligingslek
Sluiten