Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 31 mei 2019

Intel onthult toekomst game-laptop met dualscreen prototype

Wanneer je aan Intel denkt, denk je waarschijnlijk aan computerchips en dat is ook niet zo vreemd. Het bedrijf staat ook bekend om zijn processoren, maar om te laten zien wat die processoren allemaal wel niet kunnen zijn ze ook veel bezig met het ontwikkelen van prototype apparaten. Zo onthulde de chipmaker onlangs tijdens de computerbeurs Computex in Taiwan de Honeycomb Glacier: een opvallende laptop, die het idee van twee schermen eindelijk logisch maakt.

Beide laptop schermen de lucht in

Deze week presenteerde Asus ook al een dualscreen laptop, maar Intel tilt dit gegeven naar een nieuw niveau. En dat bedoelen we letterlijk, aangezien er bij het prototype van Intel twee scharnieren aan te pas komen waardoor beide schermen de lucht in gaan. Helemaal bovenin heeft de Honeycomb een 15,6 inch display met een 1080p resolutie. Daaronder pronkt tussen het hoofdscherm en het toetsenbord nog een tweede 12,3 inch display met een resolutie van 1920 x 720 pixels.

Intel Honeycomb Glacier laptop

Geen laptopstandaard meer nodig

Zoals gezegd heeft Intel ervoor gekozen om het tweede scherm niet plat boven het toetsenbord te houden zoals Asus (hoewel je het scherm wel zo kunt gebruiken als je dat wilt), maar kan deze door het tweede scharnier ook omhoog klappen. Deze constructie zorgt ervoor dat je het bovenste scherm redelijk precies kunt regelen, zonder dat je daar een laptopstandaard voor nodig hebt.

Intel Honeycomb Glacier

Tobii eyetracking

Ook kun je een stuk makkelijker even een blik werpen op het tweede scherm, aangezien het toch al in je gezichtsveld zit. Hierop zou je bijvoorbeeld standaard een bepaalde veelgebruikte applicatie open kunnen hebben staan, of in je game bijvoorbeeld de kaart standaard bij de hand kunnen hebben. De laptop zou ook speciaal bedoeld zijn voor gamers en inderdaad komen die in de praktijk vaak een stuk scherm te kort. Dankzij een Tobii eyetracker zou het apparaat daarbij automatisch weten naar welk scherm je kijkt en dus actief gemaakt moet worden.

Intel Honeycomb Glacier laptop

Extra ruimte koeling

De verticale positie van het tweede scherm zou verder ook nog een positief effect hebben op de koeling van de laptop. De ruimte onder het scharnier wordt namelijk gebruikt voor een speciaal verkoelend mechanisme dat met een enkele ventilator zo’n 195 watt and componenten zou kunnen koelen.

Laptop van de toekomst?

Het gepresenteerde prototype is uitgerust met een Intel Core i9 Nvidia GTX 1070 processor met Nvidia GeForce 1060 graphics. De bedoeling is echter natuurlijk dat computermakers het idee overnemen en hier hun eigen invulling aan geven. Mogelijk heeft Intel hier inderdaad de laptop van de toekomst, maar bedrijven moeten er dan wel mee aan de slag gaan.

Helaas stond Intel deze maand ook negatief in de spotlight toen een groot lek in hun chips bleek te zijn en honderden miljoenen computers onveilig bleken te zijn.

The Verge

Reageer op artikel:
Intel onthult toekomst game-laptop met dualscreen prototype
Sluiten