Intel maakt eerste smart glasses die je misschien wel wilt dragen

Door de jaren heen hebben verschillende techbedrijven een poging gedaan om smart glasses een gewild product voor consumenten te maken. Een van de bekendste voorbeelden is de Google Glass, die kansloos flopte, maar ook de Spectacles van Snap Inc. sloegen nooit echt aan bij het grote publiek. Je zou moeten denken dat bedrijven inmiddels wel beter weten, en hun handen niet meer durven te branden aan een slimme bril. Dat weerhoudt Intel er in ieder geval niet van om er een te maken.

Intel werkt aan hippe smart glasses

De smart glasses die Intel heeft ontwikkeld, genaamd ‘Vaunt’, werd als eerste opgemerkt door The Verge. Als je denkt aan smart glasses, zie je al snel die vreemde Google Glass voor je waarmee je nog niet dood gevonden wilde worden. De bril van Intel lijkt echter verdacht veel op een gewone bril met een ietwat lomp montuur.

In plaats van dat de bril meer lijkt op een headset met een klein schermpje er voor, heeft Vaunt gewoon een plastic montuur. In dit montuur kunnen zowel glazen met sterkte, als glazen zonder sterkte worden gezet. Het montuur is misschien nog net niet zo hip als een Ace & Tate-brilletje, maar je kunt hiermee gewoon over straat zonder er uit te zien als iemand uit de toekomst.

Intel

Laser in je oog

Aan de buitenkant lijken de smart glasses van Intel misschien wel op een normale bril, maar aan de binnenkant van de pootjes zit een kleine laser, processor, een snelheidsmeter, Bluetooth-chip en een kompas.

De laser is een low-power class one laser, die met rood licht een beeld in je zicht projecteert van 400 x 150 pixels groot. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zien dat het iemands verjaardag is, notificaties vanaf je smartphone sturen, of de bril kan opmerken dat je bijvoorbeeld in de keuken staat en je vervolgens een recept laten zien.

Intel

De laser projecteert het beeld direct op je netvlies (nogmaals, de laser is low power, dus dit is niet schadelijk) waardoor het altijd scherp te zien is. Toch klinkt het niet heel chill: een laser in je oog.

Op dit moment is het nog niet in Vaunt verwerkt, maar in de toekomst is het mogelijk dat de bril ook wordt voorzien vane en microfoon. Dan kun je je slimme assistent Alexa, Siri of Google Assistant besturen via de bril. De eerste generatie slimme brillen van Intel worden echter bestuurd door subtiele bewegingen. Hierdoor moet het gebruik ervan zo natuurlijk mogelijk zijn.

Loopt iedereen straks met dit vette montuur?

Het is echter nog niet duidelijk of de brillen wel op de markt zullen verschijnen. Intel wil later dit jaar een zogenaamd ‘early access program‘ starten, waardoor developers apps kunnen maken en nieuwe toepassingen voor de bril kunnen bedenken.

Intel

Het hoofd van Intel’s wearable device-afdeling, Jerry Bautista, vertelde The Verge echter dat de kans dat deze bril daadwerkelijk op de markt zal verschijnen erg klein is. Moeten we daar rouwig om zijn? Nahh.. Nee. We zijn nog steeds niet overtuigd van de toegevoegde waarde van smart glasses. Een beter uitziend montuur alleen, maakt het nog niet direct een must-have gadget.

Reageer op artikel:
Intel maakt eerste smart glasses die je misschien wel wilt dragen
Sluiten