We hate to say ‘I told you so’: Intel cancelt de smart glasses Vaunt

Intel heeft deze week aangekondigd dat ze de smart glasses genaamd Vaunt toch niet op de markt gaan brengen. De reden hiervoor? Het bedrijf kon niet genoeg ge√Įnteresseerde investeerders vinden om het project uit te voeren. Komt dit onverwacht? Nee. Vinden we het jammer? Ja.

Smart glasses (helaas) een flop

Begin februari kwam naar buiten dat Intel bezig was met het ontwikkelen van smart glasses. Waar er een grote zucht door techland ging, gingen er tegelijkertijd ook wat ogen fonkelen. We kennen allemaal de Google Glass nog wel, die enorm flopte. Maar Vaunt, zoals de bril van Intel zou gaan heten, zag er veelbelovend uit. De enkele paar smart glasses die het wel tot de markt hebben behaald zouden niet langs de modepolitie komen. Het montuur was degelijk en draagbaar, en de technologie er achter klonk ook veelbelovend.

Intel

Intel kon het niet voor elkaar boxen. Anderen wel?

Intel liet deze week weten dat de ontwikkeling van Vaunt is gestopt. In het statement van de chipmaker werd duidelijk dat door ‘market dynamics‘ de stekker uit het project is getrokken. Dit duidt er op dat er te weinig ge√Įnteresseerde investeerders waren om het project te realiseren.

Het bedrijf heeft een hele goede poging gedaan om de smart glasses er als normale bril uit te laten zien. Dit zou de kans van slagen van het product waarschijnlijk verhogen. Toch mocht de dappere poging van Intel niet baten. De wereld is nog niet toe aan smart glasses, of zit er gewoonweg niet op te wachten. Het is daarom ook niet duidelijk wat het effect zal zijn van het floppen van Vaunt op de smart glasses-markt. Het zal waarschijnlijk nog wel een tijd duren voordat er nieuwe en degelijke smart glasses op de markt komen.

smart glasses

Apple, Amazon en Samsung werken ook aan een soortgelijk product. Wie weet hebben die twee tech-giganten meer kans van slagen. Benieuwd naar de nieuwe bril van Samsung? Lees er hier meer over.

Reageer op artikel:
We hate to say ‘I told you so’: Intel cancelt de smart glasses Vaunt
Sluiten