Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 11 jun 2018

Intel komt met de ultieme vervanging voor je Moleskine notebook

Sommige mensen vinden het fijn om aantekeningen te maken op hun computer, maar anderen zweren bij hun goed oude Moleskine notebook. Soms worden er zelfs onderzoeken aangehaald die zouden aantonen dat het beter is om met de hand te schrijven. Om een brug te slaan tussen technologie en een papieren notebook heeft Intel onlangs het Tiger Rapids prototype gepresenteerd. Een dualscreen notebook, waarop je ook nog gewoon oldschool kunt schrijven.

Notebook concurrentie

Het apparaat lijkt op een digitale notebook met twee schermen, die met een scharnier bij elkaar worden gehouden. De Tiger Rapids is niet bedoeld als concurrentie voor een standaard laptop, zoals je misschien zou denken, maar is ontworpen om te concurreren met normale papieren notebooks.

Intel Tiger Rapids notebook
Foto: The Verge

Het echte papieren schijfgevoel

Daarvoor vind je aan de rechterkant een Electronic Paper Display (EPD) scherm, waarop je kunt schrijven. Normale displays hebben doorgaans een glazen oppervlak, waardoor je niet de echte schrijfervaring krijgt. Het is natuurlijk wat gladder dan een normaal stukje papier. Het EPD display is echter wat groffer gemaakt, zodat het meer voelt zoals schrijven op papier. Voor veel mensen zal dat niet zoveel uitmaken, maar als je gewend bent aan een Moleskine notebook, zal het een groot voordeel zijn.

Intel Tiger Rapids
Foto: The Verge

LCD display voor je applicaties

Zoals gezegd is de Tiger Rapids een dualscreen apparaat en aan de linkerkant vindt je dan ook een 7,9 inch LCD display. Deze werkt meer als een soort laptop of PC, waarop je applicaties kunt openen en bijvoorbeeld online kunt browsen. Als je klaar bent met je tekeningen of aantekeningen op het EPD scherm, kun je deze ook overbrengen naar het andere scherm. In totaal verbruikt het apparaat ontzettend weinig energie en het EPD scherm zou praktisch niks verbruiken. Hierdoor zou de batterij zo’n 8 uur meegaan, wat altijd mooi meegenomen is.

Geavanceerdere Tiger Rapids

Intel is ook bezig geweest met een meer geavanceerde versie van de Tiger Rapids. Deze komt met twee LCD schermen, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo kun je de twee displays samenvoegen tot een grote om je apps wat uitgebreider te kunnen bekijken. Je kunt ook het tweede scherm gebruiken als een virtueel keyboard en er een mini laptop van maken.

Intel Tiger Rapids notebook
Foto: The Verge

Als je veel multitaskt kun je natuurlijk ook twee verschillende apps open hebben staan. Het apparaat kan zelfs als handig presentatiemiddel gebruikt worden als je het als een soort tent opstelt, waarbij je aan de ene kant je powerpoint presentatie hebt en andere ander kant kunt spieken naar je aantekeningen.

Intel Tiger Rapids
Foto: The Verge

Willen we dit?

Hoewel de Tiger Raids een prototype is, is het wel een geheel functionerend apparaat. Met de notebooks wil Intel niet zozeer een consumentenproduct op de markt zetten, maar zijn visie laten zien aan andere bedrijven. Deze zouden de technologie vervolgens kunnen gebruiken in hun eigen producten. Het is de vraag of bedrijven inderdaad ermee aan de slag gaan en daarna is het ook de vraag of consumenten hierop zitten te wachten.

Moleskine is natuurlijk zelf ook al een tijdje bezig met het incorporeren van technologie in zijn notebooks. Zo digitaliseert de Smart Writing Set je tekeningen ook al meteen, dankzij de speciale bijbehorende pen.

SlashgearThe Verge

Reageer op artikel:
Intel komt met de ultieme vervanging voor je Moleskine notebook
Sluiten