Intel tijdens CES 2014: Computer zo groot als SD-kaart, Jarvis, Dual OS-computer, ‘Smart’ Bowl en slimme earphones

Intel probeert te bewijzen dat het bedrijf niet alleen goede processors kan maken en presenteert een aantal indrukwekkende gadgets en technologieën tijdens de CES 2014. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een micro-pc gecreëerd ter grote van een SD-kaart die allerlei nieuwe gadgets gaat aansturen.

Edison: Een micro-pc ter grote van een SD-kaart

Voor al die gave, nieuwe gadgets die Intel uit gaat brengen heeft het bedrijf een chip nodig die al deze apparaten gaat aansturen. Het bedrijf heeft daarom de Edison gemaakt. Dit is een micro-pc met een dual-core Quark SOC-processor, draait op Linux en heeft ingebouwde Wifi- en Bluetooth-connectiviteit. Dit maakt deze kleine pc ideaal voor draagbare gadgets. Edison krijgt zelfs zijn eigen app-winkel.

 

Jarvis: De altijd luisterende headset en een prototype smartwatch

Intel gaat zich ook bezig houden met draagbare gadgets en heeft als kick-off de Jarvis gepresenteerd. Dit is een ‘slimme’ headset die altijd naar je luistert. De headset kun je via Bluetooth verbinden met een app op je Android-phone. Met het commando: “Hello Jarvis” activeer je de headset en kun je ‘m allerlei vragen stellen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als Google Now en Siri van Apple.

 
Intel is zelf niet van plan om de Jarvis te produceren. Dat partner gaat ermee aan de slag die ook verantwoordelijk is voor het uiteindelijke design. Jarvis iets voor jou? Laat het ons weten en klik op de reageer-button om een reactie achter te laten.

Verder heeft Intel ook een prototype smartwatch gepresenteerd. Het unieke hieraan is dat je de drager 24/7 kunt volgen. Dit zou handig zijn voor als je wil controleren waar je kinderen uithangen. Het horloge werkt op zichzelf en heeft geen extern apparaat (zoals een smartphone) nodig om te functioneren.

 

Intel presenteert Dual OS-computers die op zowel Windows als Android draaien

Even wisselen van systeem? Dat is binnenkort geen probleem, want Intel heeft Dual OS-computers gepresenteerd. Met deze computers kun je met één druk op de knop wisselen van Android naar Windows en andersom. Zo kun je genieten van awesome apps uit de Google Play Store en toch een volledig werkende laptop hebben. Want!

 

Met de ‘Smart’ Bowl kun je al je gadgets tegelijkertijd draadloos opladen

Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel een kom of schaal liggen waar allerlei willekeurige dingen in liggen. Denk aan je sleutels, post, elastiekjes, batterijen en ga zo maar door. Deze schaal kun je wellicht binnenkort vervangen door de ‘Smart’ Bowl van Intel. Deze slimme schaal kan namelijk al je gadgets draadloos van stroom voorzien. Wanneer-ie in de winkels komt is helaas nog niet duidelijk.

 

Slimme earphones die je hartslag kunnen lezen

Intel heeft ook een prototype earphones gepresenteerd die je hartslag kunnen lezen. Deze doen in principe hetzelfde als de LG Heart Rate Earphones die je kunt gebruiken bij de Lifeband Touch. De nieuwe activiteitentracker die LG gisteren heeft gepresenteerd.

De earphones van Intel kunnen blijkbaar ook de verbrande calorieën en je loopafstand berekenen. Slim dus! De earphones zijn van lichtgewicht, maar wel groot. Die sensoren moeten natuurlijk ergens worden verstopt. Stroom tapt-ie af van je telefoon, dus je hoeft ‘m niet extra op te laden.

 
Voor meerdere awesome gadgets en elektronica die zijn gepresenteerd tijdens de CES 2014, kun je hier een kijkje nemen op onze speciale CES 2014-pagina.

Reageer op artikel:
Intel tijdens CES 2014: Computer zo groot als SD-kaart, Jarvis, Dual OS-computer, ‘Smart’ Bowl en slimme earphones
Sluiten