Daniel Koster
Daniel Koster 23 augustus 2016

Intelligente mensen delen vaak deze vier unieke, grappige karaktertrekken

Waar ieder mens een bepaalde mate van intelligentie bevat is het gewoonweg zo dat de ene mens intelligenter is dan de ander. Onderzoek laat zien dat dit hand in hand gaat met bepaalde karaktertrekken. De trekjes zijn even uniek als grappig. Heb jij ze?

Slimmere mensen blijven langer op én slapen langer uit

Ben jij zo’n nachtmens die lastig van de snooze-knop kan afblijven? Maak je geen zorgen, want onderzoek heeft verbanden tussen dit en zaken als meer creativiteit en intelligentie gevonden. Wanneer jij namelijk je eigen plan trekt en naar je lichaam luistert laat dit zien dat je je eigen keuzes maakt. Hierbij durf je het algemeen geaccepteerde, zoals op tijd naar bed gaan, aan de kaak te voelen!

Mensen die vaak hardop tegen zichzelf praten zijn intelligenter

Oké, er is een verschil tussen mensen die wat tegen zichzelf mompelen of die de draad een beetje kwijt zijn en in het openbaar tegen bomen staan te praten. Maar mensen die hardop tegen zichzelf praten terwijl ze bijvoorbeeld een taak uitvoeren hebben hier voordeel aan. Je onthoudt bijvoorbeeld beter dingen en meer.

Intelligente mensen schelden vaker

Je hebt van die groepen studenten die flink lopen te brallen en schelden. Erg slim komt dat niet over, maar blijkbaar is het wel écht iets van de intelligentere mensen. Een studie linkte namelijk iemand die regelmatig een breed scala aan scheldwoorden de revue laat passeren aan een hogere intelligentie. Lekker dat blik met scheldwoorden open blijven trekken dus!

Rommelkonten zijn slimmer

Is het in jouw kamer of op je bureau ook altijd zo’n rommeltje? Dat komt je creativiteit en intelligentie alleen maar ten goede. Een studie toonde namelijk aan dat er een relatie is tussen een rommelige omgeving en de vrije loop van creativiteit.

Geen negatieve, maar positieve karaktertrekken

Dat klinkt allemaal zo slecht nog niet! Waar normaal negatief wordt gedaan over laat naar bed gaan, een rommelige omgeving, gescheld en mensen die tegen zichzelf praten blijkt dat volgens de wetenschap juist positief te zijn. In ieder geval zijn dat karaktertrekken voor intelligentere mensen. Nu weet je dus eindelijk waar al die zaken vandaan komen. Jij kunt er niets aan doen, het is je slimme, creatieve ik!

Reageer op artikel:
Intelligente mensen delen vaak deze vier unieke, grappige karaktertrekken
Sluiten