Ilona Braam
Ilona Braam Home 12 jun 2017

Dit interactieve behang zit vol met verhalen voor het slapengaan

Voor het slapengaan is het gebruikelijk om kinderen nog een verhaaltje te vertellen om slaap in te vallen. Tegenwoordig kan het behang je daarbij een handje helpen. Design studio TBWA Paris heeft namelijk interactief behang ontworpen dat je kunt scannen, waarop er een bedtime story wordt verteld. Het behang gaat onder de naam “Papier Plein d’histoire”, wat  papier vol met verhalen betekent.

Interactief behang

Verhaal gebaseerd op gescand poppetje

Op het behang zijn tien verschillende personages afgebeeld, welke elk een eigen verhaal hebben. Zo is er onder andere een robot, een prinses, een panda en een alien. Wie benieuwd is naar hoe de personages onderling met elkaar zouden interacteren, heeft de mogelijkheid om twee poppetjes te combineren. Op deze manier krijg je weer een heel nieuw verhaal en zijn er meer dan 55 verschillende avonturen te ontdekken.

Interactief behang

App met audio en tekst modus

Het behang werkt met een speciale app, welke op het moment alleen voor Android beschikbaar is. Via de app scan je meteen de personages en kun kiezen tussen twee verschillende verhaal modussen. In de audio modus wordt, zoals verwacht, het verhaal door de app voorgelezen. Als je liever zelf voorleest, is er ook een tekst modus. Om het verhaal wat spannender te maken zijn in de tekstmodus sommige woorden gehighlight om extra geluidseffecten toe te voegen.

Interactief behang

Interactief behang alleen te koop in Frankrijk

Om het interactieve behang te bemachtigen moet er helaas wel naar Frankrijk afgereisd worden. Het wordt alleen verkocht bij Castorama winkels en staat te koop voor 9,90 euro per rol van 10 meter.

Dynamisch behang is overigens niet alleen voor de kinderkamer beschikbaar. Dit interactieve behang is geprint met geleidende inkt en kan verschillende objecten, zoals een ventilator of lamp, op de muur aansturen. Het bedekt de muur en zorgt meteen voor gespreksstof in de woonkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit interactieve behang zit vol met verhalen voor het slapengaan
Sluiten