Ilona Braam
Ilona Braam Home 18 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze interactieve AR projector tovert je bureau om tot een gigantische tablet

Hoewel tablets handige apparaatjes zijn, is het soms toch fijner om een wat groter oppervlak te hebben om mee te werken. Een interactieve projector zou in principe de perfecte oplossing zijn om bijvoorbeeld je bureau om te toveren tot tablet van veel groter formaat.. Het probleem met de projectoren, die er op het moment zijn, is echter dat je bureau daar wel helemaal leeg voor moet zijn. Een project van de Carnegie Mellon University lijkt echter de oplossing te hebben gevonden. Hun AR projector is niet alleen interactief, maar werkt gewoon om alle zooi heen die je toch wel op je bureau hebt staan.

Interactieve AR projector heeft geen schoon bureau nodig

De AR projector projecteert beelden op je bureau of elke andere handige oppervlakte, waarmee je vervolgens ook nog mee kunt interacteren. En zoals gezegd hoeft het oppervlakte hiervoor niet eerst helemaal leeggehaald te worden. De projector heeft zelfs de mogelijkheid om samen te werken met de objecten op je bureau, zoals laptops, smartphones en keyboards.

bureau

Verbind virtuele en fysieke objecten aan elkaar

Om te kunnen interacteren met de fysieke objecten is de projector van het Carnegie Mellon team uitgerust met technologieën om ook diepte te kunnen waarnemen. Zo zou je bijvoorbeeld een virtueel toetsenbord kunnen vastplakken aan je laptop. Elke keer dat je je laptop vervolgens verplaatst, beweegt het toetsenbord braaf in dezelfde positie met je computer mee.

interactieve AR projector

Projector verplaatst automatisch virtuele objecten naar vrije ruimte

Ook zou het voor kunnen komen dat je een virtuele rekenmachine open hebt staan op je bureau, waar je vervolgens onnadenkend en wel je blikje Red Bull op plaatst. Dat is gelukkig ook geen probleem voor de projector. Je rekenmachine wordt in dat geval gewoon verplaatst naar een onbezette ruimte op het bureau.

Voorlopig alleen prototype

Het project is erg ambitieus, maar is helaas nog niet volledig ontwikkeld. Op het moment bestaat er slechts een prototype en het is onbekend of de uiteindelijke versie ooit echt in de winkel zal verschijnen. We hopen het natuurlijk wel, want zoiets heeft natuurlijk iedereen onmiddellijk nodig.

Waar deze projector speciaal bedoeld is om je bureau aan te pakken, verandert deze 360 graden VR projector je hele kamer in een totaal andere wereld. Waan je bijvoorbeeld onder de zee, terwijl de vissen om je heen zwemmen. In een meer praktische applicatie kan deze VR projector ook gebruikt worden door makelaars om een virtuele tour te verzorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze interactieve AR projector tovert je bureau om tot een gigantische tablet
Sluiten