Rutger Houweling
Rutger Houweling Rides 4 apr 2013
Leestijd: 2 minuten

Interessante ontwikkeling in de wereld van de e-cars: Tesla verwacht voor het eerst winst te maken

Gaan elektrische auto’s dan toch een zonnige toekomst tegemoet? Het leek er nog niet op. Vooral, omdat het niet erg praktisch is en ook niet goedkoper. Een grote speler in de wereld van elektrische auto’s is Tesla. Na een vernietigende review van de New York Times over de Tesla Model S zag ook Tesla het somber in. Er werden na de review namelijk een groot aantal bestellingen gecanceld. Toch zijn er ook positieve berichten over de Model S. Motor Trend en Automobile Magazine kroonden de Tesla Model S tot “Auto van het jaar.”

Tesla heeft de draad weer opgepakt, want na de bekendmaking van de eerste kwartaalcijfers van 2013 steeg het aandeel in Tesla Motors (TSLA) met zestien procent. Zo zie je maar wat er kan gebeuren als je vol blijft houden en vecht voor de revolutie van de elektrische auto’s. Het bedrijf verwachtte 4500 exemplaren van de Model S te verkopen, maar verkocht er tot afgelopen weekend al 4750. Wel moet gezegd worden dat het winstgevende eerste kwartaal van 2013 een teleurstellend vierde kwartaal van 2012 opvolgt waarin een verlies van 75 miljoen dollar werd geleden. In totaal heeft Tesla nu zo’n 306 miljoen dollar met verkochte auto’s ontvangen.

De Tesla Model S is een luxe vierdeurs-sedan en is in 2009 voor het eerst onthuld. De elektrische auto is echter pas sinds afgelopen jaar beschikbaar voor het publiek. In totaal zijn er nu zo’n 10.000 exemplaren in 31 landen verkocht. Verder heeft Tesla bekend gemaakt dat ze stoppen met het instapmodel die met een kleine 40kWh batterij maar een bereik van zo’n 260 kilometer had. In plaats daarvan investeren ze in een exemplaar met een grotere 60kWh batterij. Deze heeft een bereik van 370 kilometer en gaat zo’n 62,400 dollar kosten.

Interessant weetje is nog dat Tesla met twee elektrische NASCAR-auto’s mee gaat doen aan de NASCAR Sprint Cup Series in 2015.

Check hieronder een proefrit met de Tesla Model S:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Interessante ontwikkeling in de wereld van de e-cars: Tesla verwacht voor het eerst winst te maken
Sluiten