Zo zouden de logo’s van je favoriete sites er in de jaren ’80 uit hebben gezien

Tegenwoordig zien de meeste dingen en strak en minimalistisch uit, maar tientallen jaren geleden hielden ze van kleurtjes, speelse lettertypes en vooral vrolijke maar tegelijkertijd ietwat dramatische tunes. De designer Future Punk vroeg zich af hoe de logo’s van onze favoriete sites en social media platformen, zoals Instagram, Reddit, Youtube en Twitter eruit zouden hebben gezien in de jaren ’70 tot midden jaren ’90 en besloot hier een nostalgisch filmpje van te maken en op Reddit te posten.

Nostalgische make-over logo’s

Hoewel Google niet bestond in de jaren tachtig en we nog niet konden tweeten in de jaren negentig, roept het filmpje toch een soort verlangen op naar wat vroeger was, terwijl een A-Team achtig deuntje op de achtergrond speelt. Om de beurt komen verschillende logo’s voorbij, die een kleurrijke make-over hebben gekregen. Op de een of andere manier zien de logo’s er toch behoorlijk legit uit, alsof ze misschien in een alternatieve realiteit wel zouden kunnen bestaan.

Google Retro logo's

Troostende vibe

Uiteraard hadden de Reddit gebruikers van alles te zeggen over de video. Iemand in de vijftig gaf aan de logo’s erg troostend te vinden, waarop gebruikers claimden in de 30 en 20 te zijn en ook een troostend gevoel van de video te krijgen. Een lolbroek zou zelfs in de baarmoeder van zijn moeder troost vinden bij de nostalgische vibe. Andere gebruikers kregen het gevoel alsof ze weer een kind waren en naar een talkshow van back-in-the-day keken.

Nostalgisch design met moderne twist

Hoewel het design van nieuwe producten en diensten er steeds meer begint uit te zien als iets uit een science fiction film, komen om de zoveel tijd trends van vroeger weer terug. Op het  moment zijn veel designers bezig met een nostalgische vibe en daar past de video natuurlijk perfect bij. Vaak is er wel een moderne twist, zoals bij de OneStep+ van Polaroid. Deze is net wat slimmer dan de goede oude Polaroid camera en kun je via Bluetooth koppelen aan je smartphone.

Mashable

Reageer op artikel:
Zo zouden de logo’s van je favoriete sites er in de jaren ’80 uit hebben gezien
Sluiten