Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 7 jun 2017

Ontbytes: Internet- en tv-abonnementen per 1 juli duurder, de Nederlandse Hyperloop en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler.

Internet- en tv-abonnementen per 1 juli duurder

De kans is groot dat je per 1 juli meer voor je internet- en televisie-abonnement gaat betalen. Zes van de zeven telecomproviders verhogen namelijk hun tarieven. Zit je bij T-Mobile? Dan heb je geluk, de provider houdt de prijzen gelijk.

Gemiddeld ga je 22 euro per jaar extra betalen. Heb je een abonnement bij Ziggo? Dan ben je de sjaak. De stijging zorgt voor een maximale verhoging van 30,60 euro op jaarbasis.

De Hyperloop naar Nederland?

Reis je binnen enkele jaren van Amsterdam naar Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem en Lelystad? Over deze trip van 428 kilometer doe je met de Hyperloop zo’n 41 minuten over. Dat zijn in ieder geval van de startup Hyperloop One. Nederland moet één van de regio’s worden waar als eerste het snelle transportmiddel wordt aangelegd.

Waar de Hyperloop uiteindelijk naartoe komt hangt af van de wedstrijd die door de startup is uitgeschreven. Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu is positief over de Hyperloop. En met de slimme mensen die de TU Delft kent maakt Nederland een serieuze kans om de Europese proeftuin van de Hyperloop te worden. Wij spraken met Tim Houter, de innovatieve teamleider van het Delft Hyperloop team.

Apple, Amazon, Facebook, Google, Microsoft en Twitter steunen het klimaatakkoord

Jup, Trump gaat het ook rondom het klimaatakkoord in de Verenigde Staten lastig krijgen. De draagvlak om het akkoord te beëindigen wordt met de dag kleiner. Ook grote multinationals als Apple, Amazon, Facebook, Google, Microsoft en Twitter staan niet achter de President van Amerika.

Met de campagne ‘We Are Still In‘ wil Silicon Valley laten zien dat het klimaatakkoord nog steeds wordt gesteund. Na Trumps beslissing zijn Elon Musk (Tesla) en Robert Iger (Disney) uit de economische adviesraad van Trump gestapt.

Snackbyte: Fifa 18

In Fifa 18 draait het maar om één speler… Ronaldo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontbytes: Internet- en tv-abonnementen per 1 juli duurder, de Nederlandse Hyperloop en meer
Sluiten