Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud Apps 16 aug 2016

Hoeveel er met jouw gehackte internetaccounts op het dark web wordt verdiend

Het dark web: de illustere plek waar je anoniem kunt handelen in persoonlijke internetaccounts en meer. Maar wat kan jouw internetaccount waard zijn? Wij zochten het voor je uit.

Het dark web, wat kun je er zoal vinden?

Op het dark web kun je daadwerkelijk van alles kopen. Drugs, wapens, BSN-nummers, noem het op. Hier lees je bijvoorbeeld tien vreemde spullen die je er kunt aanschaffen. Er poppen ook regelmatig nieuwsberichten op over hacks van persoonlijke internetaccounts die er worden aangeboden. Hackers bieden gegevens van miljoenen mensen aan.

Denk bijvoorbeeld aan de hack van LinkedIn. De gegevens van 117 miljoen LinkedIn-gebruikers lagen op straat. Het totale kostenplaatje? Tweeduizend euro. Een snel rekensommetje leert dat dat neerkomt op 0,00001709 euro per profiel. Niet bepaald een vetpot voor jouw gezwoeg op je web CV.

Tips van de meester

Niet alleen LinkedIn-gegevens worden aangeboden. Ook accounts van Twitter, Spotify, Netflix en Amazon zijn te koop. De Netflix-accounts zijn het meest populair en worden verkocht voor één tot twee euro per stuk. Je vraagt je misschien af: “huh, maar waarom heb ik het dan niet door dat er nog iemand op mijn account zit?” Het antwoord is simpel. Hackers zijn slim en geven de kopers tips mee.

Voor Netflix wordt bijvoorbeeld aangeraden om zelf een extra gebruiker aan het account toe te voegen. Zo krijgt de oorspronkelijke gebruiker geen vreemde suggesties op basis van wat hij of zij heeft gekeken. En Spotify-accounts worden bij voorkeur verkocht aan mensen die in een andere tijdzone wonen. Hierdoor stopt de muziek niet op Spotify, omdat er twee mensen tegelijk aan het luisteren zijn.

¿Cuánto cuesta?

Ben je benieuwd wat elk account waard is? Bekijk dan even dit lijstje:

[accordion title=”Waarde internetaccounts op het Dark Web”]

  • Emailgegevens: ongeveer één euro
  • PayPal: tussen één en zeventig euro (hangt af van het accounttegoed)
  • Twitter: vanaf tien cent tot drie euro
  • Spotify: gemiddeld 1,50 euro
  • Netflix: tussen de één en twee euro
  • Porno-accounts: ongeveer veertig cent
  • Uber: tussen de zeventig cent en twee euro

[/accordion]

Wordt mijn account ook op het Dark Web doorverkocht?

Als je door dit artikel een beetje paranoïde bent geworden dat er iemand op jouw Netflix-account zit mee te kijken, vrees niet. Op deze website kun je checken of jouw inloggegevens worden gebruikt. En lees voor het gemak deze acht tips om jezelf tegen hackers te bewapenen. Dan moet het enigszins meevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoeveel er met jouw gehackte internetaccounts op het dark web wordt verdiend
Sluiten