Gina Koninkx
Gina Koninkx Tech 9 sep 2019

Deze 3 tools helpen jou om het online gedrag van je kinderen optimaal te reguleren

Kleuters van vier vinden hun weg op YouTube en de meeste kids kunnen niet zonder hun dagelijkse ‘scherm-tijd’. Tegenwoordig zijn onze kinderen bijna net zo tech als wijzelf. Dat heeft zo zijn voordelen, maar het is wél van belang dat je als ouder de controle houdt over het online gedrag van jouw kinderen.

Controleer jij als ouder vaak genoeg wat jouw kinderen doen online? Als ze op YouTube video’s kijken op jouw account, betekent dat ook dat ze content kunnen zien waar ze eigenlijk nog te jong voor zijn. Het is daarom belangrijk dat jij regelmatig checkt wat jouw kinderen doen en dat je je kinderen mediabewust opvoedt.

Je mediaopvoeding optimaliseren is nodig om jou kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in de online wereld. Hieronder vind je een aantal tools die jou daarbij kunnen helpen.

1. Wat voor mediaopvoeder ben jij?

Het is goed om naar jezelf te kijken. Wat doe jij op dit moment als ouder om het online gedrag van jouw kinderen te reguleren? Om daar een goed beeld van te krijgen is het handig om de gratis Kaspersky test te doen. Je vindt de test hier.

Deze test geeft een duidelijk beeld van jouw huidige mediaopvoeding. Je weet daarna exact waar het goed gaat en waar je nog wat extra aandacht aan zou mogen besteden. Zo maak je jouw kids meer internetwijzer.

2. Cyberpesten bespreekbaar maken

Tegenwoordig krijgen bijna alle kinderen op de een of andere manier te maken met cyberpesten. Een haatcomment is zo geplaatst en dat kan ook nog eens anoniem. Ook basisschoolleerlingen hebben vervelende ervaringen met cyberpesten. In onderstaande video vertellen een aantal kinderen daarover. Tip! Bekijk deze samen met jouw kinderen en ga het gesprek aan.

3. Het digitale magazine van Kaspersky

Het is van belang dat je weet wat jouw kinderen online doen. Als ouder heb jij ook absoluut het recht – en ook wel de plicht – om dat te controleren en te reguleren. Het digitale magazine van Kaspersky biedt ouders ondersteuning en geeft advies waar nodig. Je leert hoe je met je kinderen in gesprek gaat over hun online gedrag en hoe ze een vervelende ervaring, of cyberpesten, kunnen voorkomen.

In samenwerking met Kaspersky.

Reageer op artikel:
Deze 3 tools helpen jou om het online gedrag van je kinderen optimaal te reguleren
Sluiten