Internetlek Heartbleed: Verander van deze websites je wachtwoord

Voor als je het hebt gemist, afgelopen week kwam behoorlijk heftig nieuws naar buiten. Er werd namelijk een gigantisch internetbeveiligingslek gevonden, het zogenoemde Heartbleed Bug. Dit lek, die er al twee jaar bleek te zijn, zorgde ervoor dat websites die via een beveiligde verbinding verlopen (OpenSSL) helemaal niet zo veilig blijken te zijn. Als je een beetje verstand van encryptie hebt kon je al behoorlijk wat persoonlijke gegevens bemachtigen. Websites die bijvoorbeeld transacties incasseren verlopen via deze verbinding. Maar ook websites als Facebook, Airbnb, Pinterest, Google en Yahoo maken gebruik van deze encryptie.

Het lek kan worden gedicht door een nieuwe versie van OpenSSL voor je website te gebruiken, maar als het goed is, heeft je host hier al voor gezorgd. Een ander issue is dan ook of je wachtwoorden voor al je websites moet veranderen. Het antwoord is: in sommige gevallen. Het is namelijk onduidelijk welke websites de dupe van het Heartbleed Bug zijn. Mashable zocht uit welke websites voor het lek kwetsbaar zijn en waarvoor het verstandig is om je wachtwoord te wijzigen.

Gebruik je websites zoals Facebook, Tumblr, Google, Yahoo, Dropbox en Soundcloud? Verander dan je wachtwoord en check hier de volledige lijst van kwetsbare websites. Voor veel websites is het namelijk nog steeds onduidelijk of je je wachtwoord moet veranderen.

Reageer op artikel:
Internetlek Heartbleed: Verander van deze websites je wachtwoord
Sluiten