Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 sep 2020

[INTERVIEW] Tony Parker over zijn rol als Rainbow Six Siege-ambassadeur

Er gaat door Ubisoft gewerkt worden aan een tof concept. Rainbow Six Siege is op dit moment al een heerlijke game om naar te kijken. En op het gebied van esports is het een succesvolle game. Ik heb de mogelijkheid gekregen om ooit een groot toernooi in Japan bij te wonen en dat was fantastisch. De acht beste teams op dat moment streden tegen elkaar.

Het enige probleem dat ik had, was dat ik totaal geen band had met de teams. En met dat in het achterhoofd heeft het bedrijf besloten om een WK Rainbow Six Siege te houden. In plaats van teams met vijf goede spelers bij elkaar, wordt er gestreden als land. En dan heb je gelijk een team om voor te juichen. Om dit concept nog wat meer kracht bij te zetten, besloot Ubisoft samen te gaan werken met Tony Parker.

Tony Parker als de Rainbow Six Siege-ambassadeur

Tony Parker wordt zodoende de ambassadeur van het Rainbow Six Siege WK. De beste man is een voormalige NBA-speler. Zeg maar legende. Je kent hem waarschijnlijk als speler van de San Antonio Spurs, waar hij tot en met 2018 voor uitkwam en vier keer kampioen werd. Maar ook heeft hij veel wedstrijden voor het nationale team van Frankrijk gespeeld (terwijl hij een Nederlandse moeder heeft, dus we kunnen hem voor de helft claimen), waarbij hij in 2013 Europees kampioen werd. We spraken hem over zijn nieuwe rol.

WANT: Er is een groot verschil tussen het zijn van één van de beste NBA-spelers ooit en het vervullen van de rol van ambassadeur voor dit Rainbow Six Siege-evenement. Hoe zit dat?
Tony Parker: Toen ik zelf nog in de NBA speelde, was ik vaak aan het gamen, dus wat dat betreft heb ik altijd veel interesse voor gehad. En een jaar of zes a zeven geleden heb ik verschillende investeringen gedaan in de wereld van games. Vorig jaar heb ik mijn eigen academie geopend, waar spelers kunnen oefenen. Maar vervolgens wilde ik meer en heb ik samen met Olympique Lyon geïnvesteerd in LDCL OL, een Frans esports team dat League of Legends speelt. Met dat in het achterhoofd benaderde Ubisoft mij om de rol van ambassadeur te vervullen in dit verhaal. Ik was daarmee vereerd. Rainbow Six Siege is één van de grootste en populairste games binnen de wereld van esports. En Ubisoft is natuurlijk een bekende naam in de gameswereld. Uit mijn gesprekken met Ubisoft kwam naar voren dat ze echt een speciaal evenement wilde neerzetten en met dat in het achterhoofd wilde ik graag meedoen.

Rainbow Six Siege Tony Parker
Tony Parker (Afbeelding: Ubisoft)

WANT: In de tijd dat je in de NBA speelde, zag je je teamgenoten dagelijks. Je weet hoe je moet spelen met dit soort topspelers. Tegelijkertijd kwam je uit voor het Franse nationale team. Als je dat vergelijkt met het WK van Rainbow Six Siege (normaal speel je in een team, maar tijdens het WK met landgenoten), hoe lastig is die overgang?
Tony Parker: Voor mij zit dat anders. Ik heb bijna twintig jaar met ongelofelijk plezier in San Antonio gespeeld voor de Spurs. Maar spelen voor je land is wel echt heel speciaal. Het is moeilijk om het met elkaar te vergelijken, maar ik was er altijd heel erg trots op dat ik voor het Franse team uit mocht komen. En ik denk dat het voor de esport-spelers ook zo gaat zijn. Het is een ander gevoel. Dat is dan ook hetgeen dat ik als ambassadeur van Rainbow Six Siege met hen ga delen.

Wanneer ik de spelers en teams ontmoet vanuit mijn rol, ga ik echt met hen spreken en ze benadrukken in wat voor unieke situatie ze zich bevinden. Ook met de coaches en adviseren over hoe ze om moeten gaan met de druk. En hopelijk zullen ze er ook plezier aan beleven, net als dat ik het altijd heel erg mooi vond om voor mijn land uit te komen.

WANT: Als je dan spreekt met de Rainbow Six Siege-spelers en coaches, wat voor advies geef je ze mee?
Tony Parker: Het is voor mij vooral aan hen. Ik kan ze alleen maar vertellen om er plezier in te hebben. Maar ik sta open voor al hun vragen. En wellicht levert dat een discussie op of kan ik vertellen over de ervaringen die ik de afgelopen twintig jaar heb meegemaakt. En voor de coaches hoop ik tips te hebben over hoe de verschillende ego’s met elkaar gaan werken.

Genoeg actie (Afbeelding: Ubisoft)

WANT: Als je zelf Rainbow Six Siege zou spelen en je met je eigen operator zou spelen, wat voor soort speler zou je zijn?
Tony Parker: Ik denk dat ik iemand ben die eerst de strategie bespreek met mijn teamgenoten. Ik ben iemand die graag weet waar hij aan toe is. En tegelijkertijd wil ik leiden. Maar als het eenmaal zover is, dan zal ik waarschijnlijk agressief spelen en voor de kill gaan. Maar wel met een goed plan.

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met Rainbow Six Siege? Bezoek dan hier onze overzichtspagina. En heb je de game nog niet? Scoor hem dan hier.

Reageer op artikel:
[INTERVIEW] Tony Parker over zijn rol als Rainbow Six Siege-ambassadeur
Sluiten