Into The Badlands laat échte vechtkunst zien en maakt special effects ‘overbodig’

Heb je ook zo’n dorst? Dorst naar een nieuwe serie die je verrast en ervoor zorgt dat je niet meer achter de televisie bent weg te slaan? Retorische vraag natuurlijk, want behoefte aan een goede nieuwe serie is er altijd. Het tweede seizoen van Into The Badlands is dan ook onderweg om deze hongerige dorst te lessen.

Into The Badlands: een spannend martial arts drama

Nog niet met Into The Badlands bekend? Shame on you! De serie is geproduceerd door de guys achter Pulp Fiction en Django Unchained. In het kort is Into The Badlands een heerlijke mash-up van genres. Iets wat martial arts voor gevechtsstijlen is. Je vindt een vleugje Amerikaanse westerns, Chinese volksverhalen en uiteraard veel kung-fu. Met en zonder wapens. Een serie waarin het om puurheid draait en voor gevechtsscènes weinig special effects zijn toegepast.

into the badlands season 2

Daarin onderscheid Into The Badlands zich dan ook. Tegenwoordig wordt er geen actieserie zonder special effects gemaakt. Acteurs vechten, dankzij een vijfdaagse spoedcursus, de sterren van de hemel. Mede dankzij special effects.

Met zijn martial arts weet hij vijanden van zich af te schudden in realistische gevechten.

Into the Badlands laat zien dat het anders kan. Natuurlijk worden er nog special effects toegepast, maar een groot deel van de gevechten en stunts zijn écht. Check de trailer en kom alvast in de stemming:

De hoofdrol is weggelegd voor Daniël Wu, een échte krijger die de vechtkunst beheerst. Met zijn martial arts weet hij vijanden van zich af te schudden in realistische gevechten. Acteurs hebben zich maanden uit de naad getraind om tot een hoog niveau te komen. En dat werpt z’n vruchten af. Neem maar eens een kijkje achter de schermen:

Zo hoor je een serie te maken, right?! Ervoor zorgen dat de gevechten natuurlijk bloed en zweet opleveren. Doordat er vanuit verschillende hoeken wordt gefilmd word je als kijker uiteindelijk met een fantastische serie beloond. Niet voor niets werd het eerste seizoen met een 8.1 op IMDb bekroond. Kijken dus!

Vanaf 19 maart te zien

Into the Badlands Season 2 is vanaf 19 maart bij AMC te bekijken. Daar vind je ook het eerste seizoen als je die nog niet hebt gezien.

in samenwerking met AMC

Reageer op artikel:
Into The Badlands laat échte vechtkunst zien en maakt special effects ‘overbodig’
Sluiten