Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 20 aug 2019

Daarom stijgt de Bitcoin koers door activiteiten Bakkt

Gisteren werd bekend dat handelshuis Bakkt eindelijk een vergunning krijgt en vanaf 23 september 2019 officieel van start mag. Analisten zien dit als een van de grootste bull-indicatoren voor de Bitcoin. In dit artikel leggen we uit wat Bakkt. Ook bekijken welke 3 redenen investeerders zien voor koersstijging.

Wat is Bakkt?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Bakkt geen cryptobeurs. Het bedrijf biedt verschillende diensten. Zo komt er een bewaarservice voor institutionele beleggers die hun Bitcoin veilig op willen slaan. Daarnaast gaat Bakkt gedekte Bitcoin-opties schrijven. Dit betekent dat zij voor ieder optiecontract ook de onderliggende waarde in Bitcoin fysiek inkopen op het moment dat de optie van kracht wordt. Daarbij komt dat zij over een ‘trust-vergunning’ in de staat New York beschikken en daarmee het eerste handelshuis worden dat gereguleerd is. Daarmee kunnen zij meer producten zoals opties, maar bijvoorbeeld ook pensioenvoorzieningen (zoals derivaten) met Bitcoin ontwikkelen. Ook maken zij betaling met Bitcoin makkelijker, zoals de deal met Starbucks bewijst. Bakkt werd en wordt dan ook als één van de grootste bull-indicatoren voor de Bitcoin in 2019 bestempeld.

Waarom is Bakkt zo positief voor de Bitcoin koers?

Of Bakkt inderdaad positief is voor de ontwikkeling van de Bitcoin koers moet uiteraard nog blijken. Toch zijn er drie redenen waarom analisten dat wel verwachten. Wij zetten ze op een rij:

Bakkt koopt fysiek Bitcoin in als dekking voor opties

Doordat Bakkt de Bitcoins die betrokken worden in een optiecontract ook fysiek aankoopt (en niet alleen de geldwaarde borgt, zoals concurrenten) wordt het aantal beschikbare Bitcoins in de vrije markt kleiner. Hierdoor ontstaat minder aanbod en dat heeft een stijgend effect op de prijzen.

Bakkt is gereguleerd en dat biedt vertrouwen in Bitcoin

Doordat Bakkt gereguleerd is door de Amerikaanse autoriteiten en daarmee onder hun toezicht staat moeten zij aan veel voorwaarden voldoen. Dit toezicht biedt grote beleggers zekerheid en daarmee vertrouwen. Hiermee is de kans groter dat zij in Bitcoin kunnen beleggen. Hierdoor zal de vraag stijgen en ook stijging van vraag leidt tot schaarste en prijsstijging. Wij legden al eerder uit hoe belangrijk institutionele beleggers voor de Bitcoin zijn.

Massa-adoptie door Bitcoin als betaalmiddel

Tot slot is Bakkt druk doende om de Bitcoin breed geaccepteerd te krijgen als betaalmiddel voor consumenten. Doordat meer institutionele investeerders waarschijnlijk zorgen voor minder volatiliteit wordt de koers stabieler. Daarom is het aantrekkelijk(er) om met Bitcoin te betalen. Om het publiek zover te krijgen sloot Bakkt al een deal met Starbucks. Massa-adoptie leidt ook tot meer vraag naar de munt en meer vraag naar financiële mogelijkheden.

Analisten zien de toekomst van de Bitcoin dan ook een stuk zonniger in met Bakkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Daarom stijgt de Bitcoin koers door activiteiten Bakkt
Sluiten