Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 sep 2020

Hoe reageert de Bitcoin op het debat tussen Trump en Biden?

Vannacht vond het eerste debat tussen Trump en Biden plaats in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Vraag is of het debat van invloed is op de koers van de Bitcoin en wat dit eventueel betekent voor volgende debatten. Wij analyseren.

Voordat we de situatie naar aanleiding van het eerste Amerikaanse verkiezingsdebat analyseren bekijken we eerst de huidige situatie voor de Bitcoin en de cryptomarkt.

Hoe presteert de Bitcoin nu?

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin (BTC) een koers van EUR 9175,47 ($ 10.742,36). Daarmee noteert de cryptomunt 0,28 % verlies ten opzichte van gisteren. Zoals je in het overzicht met live cryptokoersen kunt zien is het weekresultaat nog wel positief.

Hoe reageerde de Bitcoin direct na het debat?

Wie denkt dat dit verlies het resultaat is van het debat van vannacht heeft eigenlijk een achterhaald beeld. Direct na het chaotische debat daalde de koers namelijk snel. Net als alle financiële markten ontstond er een schrikreactie. Deze komt volgens analisten vooral door de chaotische manier van debatteren. Ook waren beide kandidaten opvallend terughoudend in hun toekomstplannen. Daarbij suggereerde Trump dat hij een eventuele (voor hem) negatieve uitkomst aan zal vechten. Al deze factoren voedden de onzekerheid. In dit artikel zie je diverse statistieken. Inmiddels herstelt de Bitcoin tijdens de Europese beurs.

Wat zijn de effecten op lange termijn?

Het is geen geheim dat de Bitcoin goed gedijt bij politieke onrust. Het beeld dat na het debat van vannacht is blijven hangen, is vooral dat beide presidentskandidaten weinig zekerheid boden op politiek, economisch en sociaal gebied.

Ook werd duidelijk dat beiden de economie willen blijven steunen met het uitgeven van extra dollars zolang de Coronacrisis dit nodig heeft. Dit kan tot inflatie leiden. Ook dat is gunstig voor de Bitcoin, aangezien investeerders in fiat valuta onzeker worden door inflatie. Al met al lijkt het er volgens deze analisten dus op dat niet Biden of Trump maar de Bitcoin de grote winnaar van het eerste debat is. Nu we de invloed van een van de factoren die we voor deze week benoemde zijn we benieuwd welke elementen uit onze weekvooruitblik nog meer invloed krijgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Hoe reageert de Bitcoin op het debat tussen Trump en Biden?
Sluiten