Hoe de effectenbeurs Bitcoin kan gaan redden

Onlangs schreven we over drie redenen, waarom Bitcoin mogelijk binnenkort weer gaat exploderen. Onder andere de belasting en de betrokkenheid van de Monex Group zouden de waarde van Bitcoin weer omhoog kunnen helpen. Volgens Trevor Gerszt, CEO van de crypto-beleggingsdienst COIN IRA, zou ook de effectenbeurs een positieve bijdrage kunnen leveren. Wanneer deze namelijk instabieler lijkt, zoals op het moment het geval is, zouden mensen grijpen naar cryptocurrencies.

Wat heeft de effectenbeurs laatstelijk voor je gedaan?

In de Wall Street Journal wordt het effect beschreven als de “what-have-you-done-for-me-lately effectenbeurs. Mensen kijken naar wat de beurs de laatste tijd heeft opgeleverd en als dat als dat niks goeds is gaan ze kijken bij cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Gerszt geeft aan dat hij verwacht dat Bitcoin op de lange termijn weer omhoog zal kruipen, hoewel de markt nu in alle sectoren niet geweldig is.

Iedereen zou wachten met ingehouden adem op wat de beurs gaat doen, voordat ze grote stappen nemen. Maar als de beurs blijft zoals het op het moment gaat, verwacht hij dat meer mensen in Bitcoin gaan investeren.

Het zou toch het sterkste alternatief zijn voor wie pessimistisch is over de gezondheid van de financiële markten.

effectenbeurs

Zuid-Korea en Afrika

Ook anderen zijn van mening dat er weer een boost op komst is in de cryptocurrency markt. Zhuling Chen, medeoprichter van het blockchain netwerk Aelf, vertelt in een gesprek met Inverse dat Zuid-Korea hier een grote rol in zou kunnen spelen.

De markt daar zou zichzelf namelijk beginnen te reguleren. Ray Youssef, medeoprichter van Paxful, kijkt weer naar Afrika waar Bitcoin “absolutely massive” zou zijn en geeft verder aan dat de omstandigheden in Nigeria ideaal zijn om verder uit te breiden.

Bitcoin

Miljonair in 2020?

Uiteindelijk is het echter nooit een beklonken zaak en kan het alsnog alle kanten op gaan. Zo claimt cryptocurrency analist Julian Hosp dat Bitcoin 60.000 dollar waard zou kunnen worden, maar ook 5.000 dollar.

David Drake van LDJ Capital voorspelde vorige maand dat de cryptocoin zou kunnen dalen naar 30.000 dollar. Aan de andere kant is John McAfee ervan overtuigd dat de waarde tegen 2020 juist naar een miljoen dollar zal gaan stijgen.

Mocht dat inderdaad het geval zijn, krijgen we er weer nieuwe Bitcoin miljonairs erbij. Deze moeten volgens de huidige “regels” dan meteen een Lamborghini kopen om met hun Bitcoin rijkdom te pronken.

Inverse

Reageer op artikel:
Hoe de effectenbeurs Bitcoin kan gaan redden
Sluiten