Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 mei 2018

iOS 11.4 nu beschikbaar voor jouw iPhone en iPad: dit is allemaal nieuw

Dinsdagavond was het dan eindelijk zo ver. Apple is begonnen met het uitrollen van iOS 11.4, de laatste grote update voor iOS 11. De update brengt een aantal grote nieuwe functies en verbeteringen met zich mee. Waaronder iMessage in iCloud en Airplay 2.

Voor we in de nieuwe features duiken, is het goed om te weten dat Apple de veiligheid van iPhones en iPads flink heeft verbeterd. Onlangs kwam de beruchte iPhone-kraker GrayKey meermaals in het nieuws. Met het apparaatje kon elke iPhone worden ontgrendeld. iOS 11.4 maakt dat vanaf nu onmogelijk.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste technieuws in je inbox!.
[revue_subscribe]

iOS 11.4 introduceert Airplay 2

We hebben er even op moeten wachten, maar iOS 11.4 brengt het langverwachte Airplay met zich mee. Airplay 2 maakt het onder andere mogelijk om multiroom audio in te zetten. Bij het instellen van een nieuwe speaker of receiver (die Airplay 2 ondersteunt), vraagt je toestel vanaf nu in welke kamer de gadget zich bevindt.

Vervolgens kun je bij het afspelen van audio kiezen uit welke speakers het geluid moet komen. Ook kun je twee exemplaren van Apple’s HomePod nu als stereo-setup gebruiken. Onze collega’s van OneMoreThing hebben hier alle verdere nieuwe features voor je op een rijtje gezet, inclusief de meest gestelde vragen. Oh ja, en in dit artikel leggen we je uit of jouw speakers ook Airplay 2 gaan ondersteunen.

iMessage komt naar iCloud

Eindelijk! iMessage werkt vanaf iOS 11.4 naadloos samen met iCloud. Dat houdt in dat de Berichten-app vanaf nu op al je Apple-gadgets gesynchroniseerd wordt. Wanneer je voorheen bijvoorbeeld berichten op je iPhone verwijderde, waren ze nog wel te zien op je Mac. Bovendien was het begrip ‘synchroon’ altijd vrij rekbaar.

Nu brengt Apple daar verandering in. Al je apparaten raadplegen als het ware een database waarin alle aanpassingen worden gedaan: iCloud. Daardoor zijn je berichten overal up-to-date. Let wel op: om hier gebruik van te maken moet je Mac ook op mac OS 10.14 of nieuwe draaien.

ClassKit voor educatie

Apple’s keynote in april bleek iets minder spannend te zijn, dan we misschien van te voren hadden gehoopt. Het evenement was volledig gefocust op educatie, en iOS 11.4 plukt daar de eerste vruchten van. Het nieuwe framework genaamd ClassKit is nu beschikbaar. Zowel leerlingen en docenten kunnen nu snel en effectief hun agenda checken, huiswerk nakijken en voor toetsen leren. Althans, mits scholen daar voor kiezen.

En een hoop opgeloste bugs!

iOS 11 was een welkome update, maar bracht voor Apple’s doen veel onnodige bugs en slordigheidjes met zich mee. Ondertussen zijn ze grotendeels verhopen, en iOS 11.4 doet daar nog een schepje bovenop. Denk bijvoorbeeld aan de grafische bugs uit de Berichten-app. Kleine, doch welkome verbeteringen:

  • Berichten-app crasht niet meer door bepaalde emoji’s
  • Berichten-app toont berichten niet meer in verkeerde volgorde
  • Gegevens worden weer correct gesynchroniseerd in Gezondsheids-app
  • Apps worden accurater op homescreen weergeven
  • CarPlay-audio wordt niet meer vervormd

iOS 11.4 installeren

Nu wil je natuurlijk met iOS 11.4 aan de slag! Gelukkig hoef je daar geen ingewikkelde stappen voor uit te voeren. Ga op je iPad, iPhone of iPod Touch naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Geniet er van!

Reageer op artikel:
iOS 11.4 nu beschikbaar voor jouw iPhone en iPad: dit is allemaal nieuw
Sluiten