Kiara Angelino
Kiara Angelino Apple 20 mrt 2017

iOS 11 concept: slimmer besturingssysteem waarmee je kunt multitasken

De functies van iOS 10 kennen we inmiddels wel uit ons hoofd. Het is weer tijd om te vernieuwen. We maken ons langzaam klaar voor iOS 11. Welke nieuwe features erbij komen is natuurlijk nog even afwachten, maar met dit concept kom je alvast goed in de stemming.

iOS 11: het toegangsscherm

Stel je voor dat alle belangrijke informatie op je toegangsscherm te zien is. Maar dan ook echt alles. Van nieuwe berichtjes tot apps en van nieuws tot het weerbericht. Handig, right? In dit concept is er een weer-icoontje op het toegangsscherm te zien. Hierdoor kun je altijd snel het weer checken.

Deel jij jouw iPad met anderen? Dan komt de ‘Multiple Users’-functie goed van pas. Daardoor kunnen gebruikers vanuit een eigen account op de iPad werken. Net zoals je dat in MacOS bent gewend.

iOS 11

Er zijn nog meer ideeën over het toegangsscherm verschenen. Zo zouden de berichten op het toegangsscherm per app worden gegroepeerd. Alles staat dan op volgorde van tijd. Ook zou je vanaf het toegangsscherm op een bericht kunnen reageren. Maar dat kan natuurlijk al met 3D Touch.

iOS 11

Meerdere functies tegelijk

Het is handig om alles op één scherm uit te voeren. Je zou dan, terwijl je een video bekijkt, ook een artikel kunnen lezen. Met de functie ‘iPhone Split Screen’ zou dat mogelijk worden. Reken daar echter maar niet op.

iOS 11

Ook FaceTime heeft in dit concept een nieuwe functie gekregen. De functie krijgt de naam ‘Group FaceTime’. Hiermee kun je met meerdere personen tegelijk FaceTimen. Dat wordt een gezellige bedoeling.

iOS 11

Een concurrent voor Snapchat?

Volgens de geruchten zou Apple aan een nieuwe video-app werken. Het zou net zoals Snapchat en Instagram werken. Het wordt een app waar je video’s kunt maken, editen en vervolgens in kunt delen.

Dark Mode voor in de avond

De ‘Dark Mode’ zou de donkere versie van iOS 11 kunnen worden. Het kan handmatig worden ingesteld. Deze functie geeft het scherm een donkere tint, voor als je in de avond liever niet naar fel licht kijkt. Night Shift is uiteraard ook een goede oplossing.

iOS 11

Verbeterde Apple Kaarten

In de Apple Kaarten-app zaten aanvankelijk veel fouten. Apple zou het met iOS 11 weer goed kunnen maken. Zo zou Apple voor nieuwe beelden van drones gebruik maken. Hierdoor krijgt Apple Kaarten betere beelden als Google Street View. Not bad!

32-bit apps worden verwijderd

Het zou kunnen dat 32-bit apps na de lancering van de iOS 11 worden verwijderd. iOS 11 zal die apps namelijk niet ondersteunen. Maak je geen zorgen over populaire apps als Instagram en Snapchat, want het gaat vooral om verouderde apps. In onderstaande video wordt alles nog even een stuk duidelijker gemaakt:

Geruchten genoeg, dus. Toch heeft Apple zelf nog niks bekend gemaakt over iOS 11. Dit zijn dus allemaal geruchten en verwachtingen. Het is een kwestie van afwachten. Vraag jij je af waar Apple nog meer aan zou kunnen werken? Bekijk dan dit concept van de iPhone 8 met augmented reality (AR).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 11 concept: slimmer besturingssysteem waarmee je kunt multitasken
Sluiten