Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 oktober 2018

iOS 12.1 brengt deze 70 nieuwe emoji naar jouw iPhone

Eerder dit jaar konden we kennis maken met 70 nieuwe emoji, die zowel naar iPads als iPhones gaan komen. Ook op Android kun je er later dit jaar mee aan de slag. We hadden verwacht dat de nieuwe emoji al in iOS 12 zouden zitten, maar dat was niet het geval.

70 nieuwe emoji in iOS 12.1

Gelukkig komt er nu alsnog de geruststelling in de vorm van iOS 12.1. In de eerste betaversie zitten de nieuwe en kleurrijke afbeeldingen namelijk wel. Ze komen ook naar de Apple Watch en Mac in de vorm van watchOS 5.1 en macOS Mojave 10.14.1.

Uiteindelijk komen ze dus ook naar Android, Windows en andere besturingssystemen. Daar zullen ze er iets anders uit zien, maar in de basis blijven ze hetzelfde. Dat hebben we te danken aan het Unicode Consortium, de instantie die er met Unicode 11 voor zorgt je op alle platformen elkaars emoji kunt zien.

iOS 12.1 Emoji

Varianten en diversiteit

Allemaal leuk en aardig, maar hoe zien die 70 nieuwe emoji er dan uit? De klassieke smiley wordt uitgebreid met een aantal nieuwe varianten. Wij zijn vooral fan van de bevroren, droevige en feestbeest-smiley.

Voor de Marvel-fans zijn er superhelden-emoji toegevoegd, zowel een mannelijke als een vrouwelijke variant. Het dierenrijk wordt er ook een stuk rijker op met de introductie van een Pauw, kangaroo en een kreeft.

iOS 12.1 Emoji iOS 12.1 Emoji

Dit jaar wordt met Unicode 11 ook een grotere diversiteit gerealiseerd. Er zijn namelijk nieuwe smileys met rood haar, krullend haar en ook kale hoofden passeren de revue. Al die opties kun je ook nog eens in alle huidskleuren gebruiken.

Ondertussen wordt het met het rap uitdijende uitbod wel hoog tijd voor een slimmer selectiescherm, want het is een hoop gescroll. Eind oktober komt iOS 12.1 uit, dus nog even geduld!

?Check dit! Grote klachten over iPhone Xs en iPhone Xs Max blijven binnenstromen

Reageer op artikel:
iOS 12.1 brengt deze 70 nieuwe emoji naar jouw iPhone
Sluiten