Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 sep 2018

iOS 12 nu beschikbaar voor jouw iPhone: dit moet je weten

Draait jouw iPhone, iPad of iPod Touch op dit moment op iOS 11? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dat betekent namelijk dat je nu officieel met iOS 12 aan de slag kunt gaan. Apple is begonnen met het uitrollen van de update.

iOS 12 gelanceerd: berg nieuwe functies

iOS 12 brengt een hele reeks aan nieuwe functies met zich mee, die we allemaal in dit handige overzicht voor je op een rijtje hebben gezet.

Daarnaast is de grote update echter alleen al een welkome verbetering dankzij de flinke optimalisatie-slag die Apple heeft gemaakt. iOS 12 maakt namelijk (ook oude) iPhones een stuk sneller.

Sterker nog, uit tests blijkt dat apps tot wel 40 procent sneller geopend worden. Apple beweert zelfs dat het toetsenbord de helft sneller in beeld komt, en dat de camera tot wel 70 procent sneller geopend kan worden.

Een flinke upgrade dus, waardoor ook oude iPhones en iPads weer als nieuw aanvoelen. Dat scheelt, want dan kun je weer iets langer vooruit. Check wel op tijd of je nog extra goedkoop je batterij kunt laten vervangen.

Zo installeer je de update

Oké, tof, je wilt met iOS 12 aan de slag, maar hoe kun je de update installeren? Gelukkig is dat zeer simpel. Het makkelijkste is om op je iOS-apparaat zelf naar de Instellingen te navigeren.

Daar kies je voor Algemeen, en vervolgens Software-update. Daar staat iOS 12 als het goed is voor je klaar. Mits je genoeg ruimte vrij hebt op je toestel, kun je meteen beginnen met downloaden.

Heb je niet genoeg opslaggeheugen over? Dan is er nog een tweede manier om iOS 12 te downloaden, via iTunes. Dan gaat het downloaden meestal ook nog eens een stuk sneller. Zorg dat je de laatste versie op je Mac of PC hebt staan, dat is 12.8.

Verbind je iPhone met de USB-kabel, en klik linksboven op jouw iPhone. Vervolgens kun je kiezen voor Zoek naar update, maar waarschijnlijk staat iOS 12 al lang en breed voor je klaar.

Deze iPhones en iPads komen in aanmerking

Ga je dan eindelijk updaten? Zorg dan dat je altijd een reservekopie maakt, via iTunes. Dan heb je altijd al je gegevens nog, mocht er iets fout gaan bij het installeren van de nieuwste update.

Benieuwd of jouw toestel iOS 12 kan draaien? Dan hebben we goed nieuws voor je: elke iPhone, iPad en iPod Touch die nu iOS 11 ondersteunt, komt in aanmerking voor de update. Voor de zekerheid hebben we de devices hier op een rijtje gezet:

  • iPhone: XS, XS Max, iPhone XR, X, 8 (Plus), 7 (Plus), 6s (Plus), 6 (Plus), SE, 5s
  • iPad: 12,9‑inch Pro (1e en 2e generatie), 10,5‑inch Pro, 9,7‑inch Pro, 6e generatie (2018), 5e generatie (2017), Air 2, Air, mini 4, mini 3, mini 2
  • iPod: iPod touch (6e generatie)

 

?Lees ook: Pas op! Nieuwe link en code doen elke iPhone en iPad crashen

Reageer op artikel:
iOS 12 nu beschikbaar voor jouw iPhone: dit moet je weten
Sluiten