Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 okt 2018

Vervelende iOS 12 bug treft groot aantal iPhones #oplaadproblemen

Laadt jouw iPhone soms ook niet op sinds iOS 12? Je bent niet de enige! Een vervelende bug in de update zorgt ervoor dat (oudere) iPhones niet opladen, ook wanneer de laadkabel er netjes in zit. Niet alleen de iPhone Xs heeft hier last van, maar ook oudere iPhones en iPads.

iPhones kampen met oplaadprobleem

Aanvankelijk leek het om een foutje in de nieuwe iPhones te gaan. De meeste klachten waren namelijk afkomstig van iPhone Xs en iPhone Xs Max-gebruikers. Hun toestellen begonnen pas met opladen wanneer het scherm aanstond.

Wanneer het scherm uitging, stopten de apparaten met opladen. Al snel stroomden Twitter, Reddit en Apple‘s supportforum vol met klachten, dus het is niet een kleinschalig probleem.

De bug werd door Unbox Therapy ontdekt, een bekende tech-YouTuber die nieuwe gadgets uitpakt. Hij pakte het meteen serieus aan door acht exemplaren van de nieuwe iPhone Xs tegelijkertijd op te laden.

Daarmee wordt in één klap duidelijk hoe serieus het probleem is. Het grootste gedeelte van de toestellen op tafel kampt met de hardnekkige bug. Er gebeurt niets met de toestellen wanneer de kabel erin wordt gestoken, tot hij het scherm aanzet.

Normaliter licht het scherm meteen op wanneer je een iPhone aan de oplader hangt. Dan krijg je een batterij-indicator te zien, en wordt een bekend geluidje afgespeeld. Overigens werkt de oplossing niet voor iedereen: bij sommige iPhones moet de laadkabel er eerst uitgehaald worden, alvorens de boel weer naar behoren werkt.

Goed nieuws

Een groot aantal verschillende modellen van Apple zijn dus getroffen. Dat is voor nu heel vervelend, maar je kunt het ook als goed nieuws beschouwen. Het wijst er namelijk op dat het om een softwarematige bug in iOS 12 gaat, in plaats van een hardwarefout in de nieuwste iPhones.

Het staat buiten kijf dat Apple op de hoogte is van de problemen, dus hopelijk horen we de komende dagen meer over. Overigens kampen wij ook zelf met de bug: onze iPhone 6 werd tweemaal ‘s morgens leeg aangetroffen, terwijl het toestel toch echt de avond ervoor aan de oplader was gehangen.

Reageer op artikel:
Vervelende iOS 12 bug treft groot aantal iPhones #oplaadproblemen
Sluiten