Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 11 apr 2018

Dit is het iOS 12 concept van onze dromen (en veel Apple fans)

Toen Apple vorig jaar met iOS 11 kwam, was het een behoorlijke veranderingen ten opzichte van de vorige versie van het besturingssysteem. Een hele reeks aan nieuwe features werd geïntroduceerd om alles functioneler en efficiënter te maken. Dit jaar is het alweer tijd voor iOS 12 en na vorig jaar verwachten we niet een zelfde soort grote verandering. iOS fans hebben zoals altijd wel bepaalde wensen en iupdateos heeft hier een mooi concept filmpje van gemaakt. We hopen dat Apple er ook even naar kijkt.

Gewild iOS 12 concept

In het filmpje komen de wensen van de gebruikers geïllustreerd voorbij als een opsomming van de nieuwe iOS 12 features. Uiteraard kunnen niet alle suggesties voor het aankomende besturingssysteem voorbijkomen, maar op iosconcept.com is een uitgebreid overzicht van het concept te vinden. Houdt wel in gedachten dat Apple hier niks mee te maken heeft en dat het niet om een echt iOS 12 concept gaat.

Always On Display en Lock Screen Complications

In het filmpje komen verschillende features voorbij, waar fans als een tijdje op zitten te wachten. Zo willen gebruikers graag de Always On Display feature, waar Android gebruikers al gebruik van kunnen maken.

Hiermee kun je bijvoorbeeld snel even kijken hoe laat het is wanneer je toestel op standby staat, zonder aan je iPhone te komen. Ook zouden gebruikers meteen meer op het vergrendelscherm willen zien dan alleen de tijd.

Ze zouden zogenaamde Lock Screen Complications missen als ze bijvoorbeeld gewend zijn aan een Apple Watch, waarop je in een oogopslag onder andere het weer, je agenda en de vooruitgang van je activiteit kunt checken dankzij kleine icoontjes.

iOS 12 concept Always On Display

Dynamische achtergronden en Dark Mode

Andere dingen die gebruikers graag willen zijn dynamische achtergronden, gegroepeerde notificaties en handige groepsgesprekken op Facetime, waarbij je met tot drie andere mensen gezellig samen kunt babbelen.

Verder zouden gebruikers een nieuw volumebalkje willen, dat niet het midden van het scherm bedekt en hoort ook een Dark Mode bij de wensen van de fans. In de video heeft het iupdateos team zijn best gedaan om de donkere modus te verwezenlijken en we moeten zeggen dat het er behoorlijk goed uitziet.

iOS 12 concept fans

Zoals gezegd hopen we dat Apple het filmpje bekijkt en zich onder andere realiseren dat ze toch echt inderdaad een Dark Mode nodig hebben en dat de andere features ook handig zijn om toe te voegen aan iOS 12. Het bedrijf is aan de hardware kant in ieder geval innovatief bezig en zou werken aan MicoLED displays.

BGR

Reageer op artikel:
Dit is het iOS 12 concept van onze dromen (en veel Apple fans)
Sluiten