Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 23/04/2018

De geschiedenis van iOS: vroeger was het niet allemaal beter

Begin juni is het tijd voor Apple’s jaarlijkse Worldwide Developers Conference, waar er altijd weer wat nieuwe dingen worden onthuld. Zo wachten we met smart op meer informatie over iOS 12. Voordat het zover is houdt GSMArena gebruikers bezig met de geschiedenis van iOS.  In een duidelijk overzicht zie je de Apple geschiedenis weer terug en realiseer je je dat het besturingssysteem toch behoorlijk is veranderd door de jaren heen.

Vroeger ontbraken vanzelfsprekende features

Hoewel het iOS besturingssysteem op het moment best een volledig pakket is, ging het vroeger niet altijd even naadloos.

Natuurlijk blijven er altijd wel om de zoveel tijd bugs opduiken, maar qua functionaliteit is het systeem behoorlijk krachtig.

Soms vergeet je dat dingen er niet altijd zijn geweest en begin je ze als vanzelfsprekend te beschouwen. En hoewel ze misschien wel vanzelfsprekend zouden moeten zijn, dachten programmeurs daar eerst blijkbaar anders over, of misschien waren ze vergeetachtig.

iOS 12

Knippen en plakken

Zo is kopieëren en plakken een heel normale handeling op je toestel als je bijvoorbeeld even een tekst van internet in een Whatsapp gesprek wilt versturen.

Voor iOS 3 kon je echter niks knippen, kopiëren of plakken. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Om je toestel te updaten, moet je hem aan een stopcontact hebben hangen.

Maar weet je nog dat je pas in iOS 5 je smartphone niet meer aan je computer hoefde te verbinden om een update te kunnen doen?

iOS 12 focus op stabiliteit

Gelukkig zijn de tijden veranderd en lijkt het allemaal wat logischer te zijn geworden. We zijn benieuwd wat Apple met iOS 12 voor ons in petto heeft.

Het lijkt er echter op dat ze de focus zullen leggen op het stabiel maken van het systeem in plaats van op veel nieuwe features.

Er zou een nieuw design voor het beginscherm op de planning staan, samen met een nieuwe Photo app. Deze zouden echter verschoven worden naar iOS 13 volgens sommige berichten.

iOS 12 concept
Foto: Behance

In de tussentijd is Apple ook bezig met nieuwe displays voor allerlei apparaten. Het zouden MicroLED displays zijn, die bestemd zijn voor de Apple Watch en een mysterieus AR apparaat.

BGR

Reageer op artikel:
De geschiedenis van iOS: vroeger was het niet allemaal beter
Sluiten