Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Smartphones 11 okt 2019

iOS 13.2-bèta live: geschiedenis Siri eindelijk te wissen (en meer!)

Apple heeft de publieke testversie van iOS 13.2 vrijgegeven. Daar zitten een aantal vernieuwingen in die niet eerder in de ontwikkelaarsversie van de software zaten. Zo krijg je nu de mogelijkheid om je Siri-geschiedenis te wissen, zijn er nieuwe emoji’s toegevoegd en heeft Apple meer kleine verbeteringen doorgevoerd.

De updates volgen elkaar in hoog tempo op sinds de introductie van iOS 13. Dat komt met name door een aantal vervelende bugs waar iPad- en iPhone-modellen mee kampten na de grote update, en die Apple in korte tijd probeert op te lossen. iOS 13.2 wordt de nieuwste versie van het besturingssysteem. Zo kunnen je AirPods berichten aankondigen en leert je iPhone om automatisch AirPlay te starten wanneer je dat wilt.

Bèta iOS 13.2: nog meer vernieuwingen

Door de vandaag vrijgegeven publieke bèta van iOS 13.2 komen daar nog meer vernieuwingen bij. Daarvan is de belangrijkste misschien wel de aanpassing die Apple aan Siri doet. Vanaf nu kun je namelijk je Siri-geschiedenis verwijderen in de instellingen van je apparaat. Door de gespreksanalyses die Apple uitvoerde over Siri-commando’s, werd het bedrijf beschuldigd van ‘afluisteren’. Als gevolg daarvan ontstond zelfs een rechtszaak.

iOS 13.2 bèta laat je Siri-geschiedenis verwijderen.

Je kunt die opgeslagen gespreksinformatie vanaf nu dus verwijderen. Dat doe je door in de bèta naar de instellingen van je iPhone of iPad te gaan, te kiezen voor ‘Privacy’ en vervolgens op ‘Siri en zoeken’. Je vindt daar de mogelijkheid om de geschiedenis van Siri en dicteren te verwijderen van de Apple-servers, waardoor ze ook niet meer geanalyseerd kunnen worden.

Siri-geschiedenis verwijderen en 60 nieuwe emoji’s

De update brengt ook meer dan 60 nieuwe emoji’s naar iPhone en iPad. Deze icoontjes kondigde Apple in juli al aan, en zijn nu dan echt toegevoegd aan iOS. Het gaat dan om emoji’s van mensen met een blindenstok, rolstoel en gehoorapparaat, maar ook icoontjes van snorkels, zwembroeken en honden zijn toegevoegd.

Nieuwe emoji’s in bèta iOS 13.2

De nieuwe figuren komen naast deze bèta ook naar Mac met een update die binnenkort zou komen. Dat beloofde Apple althans op de Wereld Emoji Dag die niet lang geleden in het leven is geroepen. Of het een traditie wordt dat Apple en andere bedrijven op deze dag nieuwe emoji’s aankondigt, moet nog blijken. Maar wij vermoeden dat deze mogelijkheid daar wel voor wordt aangegrepen.

Kleine verbeteringen in bèta iOS 13.2

In de nieuwste testversie heeft Apple verder nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. Het gaat dan om nieuwe opties om apps te verwijderen als je het app-icoontje met Haptic Touch indrukt. Ook kunnen gebruikers van de iPhone 11 (Pro) video-instellingen aanpassen in de camera-app in plaats van een apart instellingenmenu. Bovendien is Deep Fusion beschikbaar in de nieuwste bèta van iOS 13.2.

Het installeren van de bèta wordt afgeraden op apparaten die je dagelijks gebruikt. Wil je er toch mee aan de slag? Meld je dan aan via het officiële bèta-programma van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 13.2-bèta live: geschiedenis Siri eindelijk te wissen (en meer!)
Sluiten