iOS 13 in drie weken tijd op 50 procent van de iPhones geïnstalleerd

Een paar weken geleden bracht Apple iOS 13 uit voor de iPhone. Zoals eigenlijk bijna altijd is de nieuwe update behoorlijk snel massaal geïnstalleerd.

Inmiddels staat iOS 13 geïnstalleerd op zo’n vijftig procent van de iPhones, maar dat is deze keer wel iets minder snel gegaan dan bij iOS 12.

iOS 13 staat alweer op veel iPhones

Waar het iOS 12 zo’n 23 dagen kostte om op vijftig procent van de iPhones te verschijnen, daar deed iOS 13 daar 26 dagen over. Als je kijkt naar de iPhones die de laatste vier jaar zijn gekocht, dan is het percentage dat de nieuwe update in huis heeft gehaald 55 procent. Het zou kunnen dat de installatiedrang deze keer iets minder snel is gegaan, omdat iOS 13 te maken heeft met heel wat bugs, waardoor de kleinere updates snel zijn verschenen.

Apple iOS 13

Overigens zijn maar weinig iPhones die nog op echt oude software draaien. Van alle iPhones die gebruik maken van de App Store, heeft 50 procent nu iOS 13. De andere 41 procent draait op iOS 12. De overigen negen procent heeft nog een oudere update. Kijken we vervolgens naar de iPad, dan zien we dat daar de drang om de updaten naar iPadOS minder groot is. Momenteel draait slechts 33 procent van alle iPads die verbinding hebben gemaakt met de Apple Store op iPadOS. Kijken we naar de nieuwere modellen van de laatste jaren, dan is het percentage daar met 41 procent net iets hoger.

Hoewel Apple waarschijnlijk zou willen dat de consumenten sneller een update uitrollen, is het percentage van de nieuwe gebruikers een stuk hoger dan bijvoorbeeld bij Android. Daar geeft Google inmiddels geen cijfers meer over, maar vorig jaar draaide slechts 10 procent van alle Android-gebruikers op Android 9 Pie. Veel andere smartphones hadden nog oudere software met de daarbij behorende gevaren via lekken. Wil je meer leze over iOS 13? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
iOS 13 in drie weken tijd op 50 procent van de iPhones geïnstalleerd
Sluiten