iOS 13 code hint naar AR headset van Apple

Er gaan al een hele tijd geruchten over Apple en de plannen voor een Augmented Reality headset. AR is iets dat al op de iPhone beschikbaar is. Denk maar aan een game als Pokémon Go, waar je Pokémon ziet via de camera. Het is een grappige toepassing, maar op dit moment niet meer dan dat. De grote vraag is natuurlijk wat de volgende stap gaat zijn om dit gebied. En hopelijk geeft Apple daar binnenkort antwoord op. Zeker nu er een nieuw gerucht is verschenen rondom de plannen van plannen en de AR headset.

iOS 13 code hint naar AR headset

MacRumors claimt hand te hebben gelegd op documentatie voor een interne iOS 13 build. Daar zou worden verwezen naar de ondersteuning van een AR headset. Er zou specifiek verwijzen worden naar een ‘STARTester’ applicatie, die er voor zorgt dat je de iPhone kunt gebruiken in een head-mounted modus. Ook zou er een referentie zijn naar een stereo AR app en zijn er hints naar een speciale modus, views en scenes. Tot slot wordt er nog een naam genoemd in de vorm van Garta, wat een naam is die al eerder opdook als een werknaam voor het AR Headset-project van Apple.

Apple iOS 13

Maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook wel zo dat de geruchten er al langer zijn. Sinds 2018 zijn er regelmatig geruchten over de AR Headset. Het zou in eerste instantie een apparaat zijn dat zowel gebruik maakt van AR- als VR-functionaliteiten. Daarbij zouden de twee schermen voor je ogen beschikken over een 8K-resolutie en zou het onafhankelijk kunnen werken van de iPhone. Volgens de laatste geruchten zou de AR heasdet in 2020 in de markt moeten komen en zou het logisch zijn dat het uiteindelijk zou gaan werken in combinatie met iOS 13. Tegelijkertijd is het ook wel zo dat je voor de lancering van zo’n product eerst een prototype moet hebben. En die schittert nog altijd door afwezigheid.

Reageer op artikel:
iOS 13 code hint naar AR headset van Apple
Sluiten