Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 11 mei 2019

Niet alle iPhones en iPads krijgen iOS 13 update

Toen iOS 12 vorig jaar werd uitgerold waren iPhone-gebruikers niet alleen blij met de nieuwe features, maar ook met het feit dat de update beschikbaar was voor alle iPhones en iPads die op iOS 11 draaiden. Zelfs devices uit 2013 vielen niet buiten de boot en kregen de kersverse features en beveiligingsupdates. Helaas zou hetzelfde niet opgaan voor iOS 13, tenminste als we het Franse blog iPhonesoft.fr mogen geloven. Volgens een nieuw rapport van de Fransen zouden verschillende iPhones en iPads niet compatibel zijn met iOS 13.

Geen iOS 13 voor iPhone 6

Volgens het rapport zou iOS 13 eraan komen voor een hele reeks iPhones, maar niet werken op de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE en iPhone 5s. Dat is vooral opvallend omdat de iPhone 6 toestellen zo’n beetje de best verkopende smartphones van het bedrijf zijn. Toen ze in 2015 werden uitgebracht behaalde Apple een recordomzet en tot op de dag van vandaag worden de iPhones nog door miljoenen mensen gebruikt.

Twee iPads niet compatibel

Ook in het iPad kamp zullen helaas sommige gebruikers niet aan de slag kunnen met het nieuwe besturingssysteem van Apple. De iPad mini 2 en iPad Air zouden namelijk buiten de boot vallen en blijven hangen op iOS 12. Uiteraard gaat het nu om een rapport van een blog en weten we niet zeker wat er daadwerkelijk gaat gebeuren totdat Apple het zelf aankondigt. Als het goed is zal dat volgende maand gebeuren tijdens het jaarlijkse Worldwide Developers Conference. Op 3 juni zou het zover moeten zijn en krijgen we meer te horen over Apple‘s plannen.

Mocht je alvast nieuwsgierig zijn naar wat we volgende maand kunnen verwachten, is dit wat je moet weten over de nieuwe features.

BGR

Reageer op artikel:
Niet alle iPhones en iPads krijgen iOS 13 update
Sluiten