Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 20 jun 2019

iOS 13: deze nieuwe feature kan je flink wat geld besparen

Het aankomende iOS 13 besturingssysteem van Apple belooft veel goeds. Naast de features die al eerder bekend waren is er onlangs weer iets interessants ontdekt. Een gebruiker van de bètaversie voor ontwikkelaars kreeg bij het verwijderen van een applicatie namelijk de vraag of hij het bijbehorende betaalabonnement wilde stopzetten.

Nieuwe iOS 13 feature helpt je besparen

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Er was een app op je telefoon die je maar zelden gebruikte, waardoor je besloot om deze eraf te gooien. Dit terwijl je er niet bij stilstond dat je via dezelfde applicatie ook nog een abonnement had lopen. Met als gevolg dat er maandenlang geld van je rekening werd afgeschreven voor iets dat je helemaal niet gebruikte. Apple gaat je voortaan voor dit soort fouten behoeden.

Als je in het aankomende iOS 13 namelijk een applicatie verwijderd krijg je een melding waarin gevraagd wordt of je desondanks het lidmaatschap wilt behouden. Dit om te voorkomen dat je blijft betalen voor iets dat je niet gebruikt. Naast dat er gevraagd wordt of je wilt blijven betalen krijg je meteen te zien wanneer de eerstvolgende afschrijving zal zijn:

Wat ons betreft is deze feature meer dan welkom. Met name als je veel apps uittest kan het nog weleens voorkomen dat je meerdere abonnementen hebt afgesloten waarvan je slechts tijdelijk gebruik wilt maken.

Abonnement behouden

Je zou jezelf misschien af kunnen vragen waarom iOS 13 er niet voor kiest om het abonnement gelijktijdig af te sluiten wanneer je de app verwijderd. Al kan het natuurlijk ook voorkomen dat je bijvoorbeeld de Netflix app niet meer nodig hebt, maar nog wel via je televisie of laptop van de streamingdienst gebruikt wilt maken In dat geval is het natuurlijk niet de bedoeling dat het lidmaatschap beëindigt wordt.

Mocht jij ook gebruik willen maken van de eerdergenoemde ontwikkelaarsbèta dan kun je hier lezen hoe dat moet. Daarnaast kun je op de publieke versie wachten.

Reageer op artikel:
iOS 13: deze nieuwe feature kan je flink wat geld besparen
Sluiten