Jelle van Es
Jelle van Es Tech 17 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

‘iOS 13 gaat volledig Dark Mode omarmen’

Er zijn steeds meer apps die je de mogelijkheid geven om de app in een zogenaamde dark modus te laten draaien. Op die manier is de achtergrond zwart in plaats van wit en is het iets minder fel wanneer je bijvoorbeeld in de ochtend wakker wordt. De nieuwe update voor de verschillende iDevices, iOS 13, zou gaan inzetten op deze modus.

iOS 13 brengt een dark modus

Dat is althans hetgeen dat website 9to5Mac beweert. Zij stellen gesproken te hebben met bronnen die dicht bij de materie staan en daaruit blijkt dat iOS 13 je de mogelijkheid geeft om vanuit de main settings app kunt instellen of je gebruik wilt maken van de dark mode of juist de normale setting wilt hebben. Als je daarvoor kiest, dan wordt het hoofdscherm en de diverse apps die een dark modus hebben in deze dark mode gezet. Op die manier hoef je nooit meer ‘s ochtend wanneer je wakker wordt een zonnebril te dragen om niet verblind te worden.

Apple iPhone XI design
iOS 13 renders

Naast deze fijne toevoeging brengt iOS 13 natuurlijk ook een hoop andere dingen. Zo zouden er nieuwe multitasking mogelijkheden voor de iPad komen, zou de bestaande Mail-app een flinke upgrade krijgen en kun je via een beweging je laatste actie terugdraaien. Een zogenaamde undo-gesture wordt dat genoemd.

Tot slot zou de manier waarop je kunt zien hoe hard of zacht je het geluid zet op je telefoon aangepast worden. Het probleem op dit moment is dat dat nogal groot op het beeld wordt getoond en dat is nogal irritant als je een film aan het kijken bent of iets anders bekijkt. Helaas zijn het op dit moment enkel geruchten. Pas tijdens de WWDC in juni zal Apple echt duidelijk gaan maken wat de plannen zijn met iOS 13. Wil je meer lezen over alles dat met Apple te maken heeft? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘iOS 13 gaat volledig Dark Mode omarmen’
Sluiten