iOS 14: deze 5 geheime iPhone-features kende jij nog niet!

Smartphones Mark Hofman 25 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Met het Spring Loaded evenement achter de rug is het deze week zonder twijfel de week van Apple. De nieuwe producten hebben we binnenkort voor je, maar het leek ons een prachtig moment om eens aandacht te schenken aan iOS 14!

Er zijn namelijk een hoop dingen die je iPhone kan doen en veel van die dingen ken jij waarschijnlijk al. Maar wij denken 5 functionaliteiten gevonden te hebben die weinig mensen kennen. En die functionaliteiten zetten we vandaag op een rij!

Apple onthult stilletjes releasedata iOS 14.5, watchOS 7.4 en macOS 11.3

iOS 14 kent veel iPhone-geheimen

Met de komst van iOS 14 vorige zomer verschenen er ook een hoop nieuwe iPhone-functionaliteiten. Veel van deze features werden grootst aangekondigd, maar er zijn ook flink wat handige onderdelen die onder de radar verschenen. Gelukkig voor jou maken we al maanden gebruik van het systeem en vertellen we je in de bovenstaande video welke geheime features je nog niet kent!

Geen zin om naar de bovenstaande video te kijken? Dan is het artikel hieronder natuurlijk ook gewoon te lezen!

#1 iOS 14: makkelijker selfies nemen

De eerste functionaliteit is er eentje die ik al jaren ken, maar die bij veel mensen nog steeds verbazing oproept. Jammer, want hij is ontzettend handig. Wanneer je een selfie neemt, bijvoorbeeld een groepsfoto, is het altijd onhandig om de digitale knop van de foto-app in te drukken. Het zorgt ervoor dat je foto soms bewogen is of dat je heel gênant in de lens zit te turen. Wat dat betreft is het top dat Apple er een oplossing voor heeft bedacht. Het is namelijk mogelijk om de foto ook met een fysieke knop te nemen.

Ga naar de foto-app, ga klaarzitten voor je foto en druk de onderste volume-knop in. Voila!

#2 Altijd oogcontact met FaceTime

We videobellen ons sinds vorig jaar helemaal suf. Hoe dat precies komt zouden we niet weten, maar het is nu eenmaal zo. Maar tijdens het videobellen kijk je eigenlijk nooit iemand in de ogen aan. Logisch…want je staart constant naar een lens als je dat wil doen en ziet de andere persoon niet eens. Gelukkig biedt FaceTime een oplossing!

Ga naar de Instellingen, kies voor Facetime en zet de functie oogcontact aan. Zo lijkt het ten alle tijden alsof je iemand recht in de ogen aankijkt, terwijl die niet altijd het geval is. Handig!

#3 iOS 14: de geheime iPhone-knop

Veel mensen weten het niet, maar de iPhone heeft een geheime knop. Geen fysieke knop overigens, maar een handige knop op de achterkant van je iPhone. Ga in de Instellingen naar Toegankelijkheid en selecteer de optie Tik op achterkant. Kies vervolgens welke actie deze functie uit moet voeren. Tik bijvoorbeeld twee keer om de zaklamp aan te zetten en drie keer om hem weer uit te zetten.

Meer knoppen is meer beter, zeker als je ze met het blote oog niet kunt zien!

#4 Selfies altijd in spiegelbeeld

Wie veel selfies neemt zal doorhebben dat je iPhone de foto standaard in spiegelbeeld toont. Niet zo heel erg, maar wel vervelend wanneer je een tekst op je shirt hebt staan. Wat dat betreft is de volgende optie erg handig.

Ga naar de instellingen, kies de optie Camera en zet de functie Spiegel camera aan voorzijde aan. Zo is links gewoon links en rechts gewoon rechts.

#5 iOS 14: zaklamp-meldingen op je iPhone

De zaklamp op je iPhone is niet alleen te gebruiken om je weg te vinden in het donker, maar is ook te gebruiken als indicatie dat je een berichtje binnenkrijgt. Het is namelijk mogelijk om de flitser los te laten gaan bij een berichtje of oproep. Ga naar de instellingen, toegankelijkheid en scroll door tot het kopje Horen. Kies voor Audio/Visueel en zet onderaan de functie Ledflits bij melding aan.

Voila! Geen geluid, maar gewoon lekker flitsen. Voor jou een gemak wanneer je geluid uitstaat, voor de mensen om je heen een reden voor een epileptische aanval. Maar goed…de zon kan niet altijd schijnen, he?

Meer handige iPhone en iOS-tips?

Na het lezen van dit artikel zin om nog meer handige iPhone en iOS-tips te vinden? Gelukkig voor jou hebben we de perfecte plek voor je gevonden! Naast WANT maken we namelijk ook een Apple-gerelateerde website genaamd One More Thing. Daar houden we je dagelijks op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, geven we je handige tips en kijken we naar de beste accessoires voor je apparaten. Klik op onderstaande link om naar de website te gaan.

AirPods kwijt? Dit kan je misschien helpen…

Liever op WANT blijven en jezelf volgooien met informatie en tips over Android? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen