Mark Hofman
Mark Hofman Apps 6 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

iOS 14 mogelijk voorzien van widgets en meer aanpassingsmogelijkheden

Als we de informatie van DongelBookPro (op Twitter) en website 9to5Mac mogen geloven, gaat iOS 14 gepaard met een aantal gewilde functionaliteiten. Zeker op het gebied van het thuisscherm lijkt er veel te veranderen.

Niet alleen krijgen gebruikers van iOS 14 meer mogelijkheden om de achtergrond naar eigen wens in te stellen. Het lijkt er ook op dat de nieuwe versie van het besturingssysteem widgets gaat introduceren.

Widgets en aanpassen achtergrond

Apple lijkt te werken aan widgets voor iOS 14. Deze zouden, als ze geïmplementeerd worden zoals beide bronnen aangeven, te verplaatsen zijn zoals dat op dit moment ook met de app-iconen mogelijk is. Het zou de eerste keer zijn dat Apple widgets beschikbaar stelt voor de iPhone. Op dit moment zijn details nog redelijk schaars, maar wordt de codenaam Avocado wel genoemd. Verder zijn er ook geen screenshots genomen van de functionaliteit, dus is dit nieuws met een flinke berg zout te nemen.

Dat geldt overigens niet voor meerdere opties voor de achtergronden. Twittergebruiker DongleBookPro deelt een aantal gelekte screenshots van de instellingen voor achtergronden. Daar zijn onder andere meer aanpassingsmogelijkheden te zien. Zo zien we een nieuwe Collecties menu, waarin gebruikers eigen foto’s kunnen zetten. Ook heeft Apple verschillende achtergronden samengevoegd, waardoor jij als gebruiker een betere samenstelling kan maken.

Ook zien we de optie Home Screen Appearance op de screenshots. Het lijkt erop dat gebruikers in iOS 14 zelf kunnen kiezen in welke stijl ze hun achtergrond willen hebben. Op dit moment zien we de opties dark, dim, blurred en normal ertussen staan.

iOS 14

De verwachting is dat Apple iOS 14 introduceert tijdens WWDC 2020. Het evenement, dat normaal gesproken in San Jose plaatsvindt, zal dit jaar volledig digitaal gehouden worden. Dit alles heeft, uiteraard, te maken met de maatregelen van het coronavirus.

Op dit moment zijn er al veel geruchten te vinden over het nieuwe besturingssysteem van Apple. Zo zouden Apple Kaarten aangepast zijn, vinden we een nieuwe manier van multitasken en is je iPhone te gebruiken als autosleutel. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, geruchten en leaks? Bekijk dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 14 mogelijk voorzien van widgets en meer aanpassingsmogelijkheden
Sluiten