iOS 14 beta verraadt dat de iPhone 12 mogelijk in 4K 240fps kan filmen

Goed nieuws voor iedereen die graag hoge kwaliteit slow motion video’s maakt. Volgens verschillende geruchten en een stukje code in de iOS 14 beta kan de iPhone 12 4k filmpjes schieten in 120 en zelfs 240 frames per seconde.

Dit hoge kwaliteit slow motion opnameformaat werd ontdekt in de iOS 14 beta. Daarnaast meldde ook developer en lekker Max Weinbach dat de camera van de iPhone 12 in 4K en met 240 frames per seconden beelden kan schieten. Weinbach beweert daarnaast dat hij van interne bronnen vernomen heeft dat Apple deze opnameformaten ook aan het testen is.

120? of 240 frames per seconde?

Toch wordt er getwijfeld of de iPhone 12 straks daadwerkelijk 240 frames per seconden kan opnemen. Er is namelijk nog geen enkel toestel die dit kan bij een 4K resolutie. Dat betekent niet dat het niet mogelijk is, maar volgens Apple-kenner Filip Koroy zit dit verhaal iets anders in elkaar.

Volgens hem schiet de camera zelf in 120fps. Vervolgens wordt deze door frame interpolation opgeschaald naar 240fps. Apple maakt dus gebruik van rekenkracht om nog betere beelden te schieten. Dit is iets wat het bedrijf nu ook al doet. Daarnaast denk Koroy dat niet alle versies van de iPhone 12 dit beeldformaat gaan ondersteunen.

120Hz scherm voor de iPhone 12

Alleen de topmodellen, zoals de iPhone 12 Pro, zouden volgens hem in 240fps kunnen filmen. Ook beweert hij dat alleen deze toestellen voorzien zullen zijn van een 120Hz ProMotion display. Volgens rapporten heeft dit display vier van Apple’s vijf testen doorstaan. Toch is er nog niks zeker. Apple is naar verluid namelijk nog druk aan het overleggen of dit scherm de extra moeite wel waard is.

Geen oplader en EarPods

Wat Apple mogelijk niet meer de moeite waard vindt, is het meeleveren van een oplader en EarPods. Volgens meerdere analisten zul je in het doosje alleen de iPhone 12 aantreffen en dus geen oplader of EarPods. Toch is dit verre van zeker, want er zijn ook foto’s opgedoken die een 20w lader tonen.

Reageer op artikel:
iOS 14 beta verraadt dat de iPhone 12 mogelijk in 4K 240fps kan filmen
Sluiten