Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Smartphones 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

iOS 14, iPadOS 14 en WatchOS 7 vanaf vandaag beschikbaar

Apple had gisteravond een hoop te vertellen tijdens hun jaarlijkse september event ‘Time Flies’. Het bedrijf onthulde twee nieuwe Apple Watches en twee nieuwe iPads, maar het ging niet alleen over hardware. Ook werd de releasedatum van verschillende nieuwe besturingssystemen onthuld. Geduld is niet nodig, want iOS 14, iPadOS 14 en WatchOS 7 zijn vanaf vandaag beschikbaar op je iPhone, iPad en Apple Watch.

De nieuwe besturingssystemen werden tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC voor het eerst groots getoond. Ook was dat het startschot voor de bèta. Ontwikkelaars en geïnteresseerden konden de afgelopen maanden al aan de slag met alle nieuwe toevoegingen. Vanaf vandaag zijn iOS 14, iPadOS 14 en WatchOS 7 voor iedereen beschikbaar.

Nieuwe functies in iOS 14 en iPadOS 14

Door de afwezigheid van de iPhone 12 heeft iOS 14 ook een primeur te pakken. Het is namelijk voor het eerst dat de release van een nieuw besturingssysteem plaatsvindt zonder de aankondiging van een nieuwe iPhone. In deze nieuwe versie worden verschillende nieuwe functies geïntroduceerd. Zo kun je vanaf vandaag gebruikmaken van widgets, picture in picture, een verbeterde berichten app en meer.

Picture-in-picture in iOS 14. (Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

Veel van deze functies komen met behulp van iPadOS 14 ook naar de iPad. Verder zijn voor iPad geoptimaliseerde apps voorzien van speciale designs. Applicaties zoals de Foto’s- en de Muziek-app lijken hierdoor meer op de desktopversies en zijn daardoor beter te bedienen.

Ook WatchOS 7 en tvOS 14 vanaf vandaag beschikbaar

Je kunt vandaag flink gaan upgraden, want ook voor je Apple Watch staat een nieuw besturingssysteem klaar. WatchOS 7 is vanaf vandaag beschikbaar. Deze brengt de veelgevraagde Slaap-app, nieuwe wijzerplaten, nieuwe work-outs, handenwasdetectie en nog veel meer.

Niet alleen iOS 14, iPadOS 14 en WatchOS 7 zijn vandaag gelanceerd. Met tvOS 14 gaat ook je Apple TV weer een stukje beter worden. Naast deze nieuwe besturingssystemen heeft Apple gisteren ook de nodige nieuwe hardware onthult. Welke nieuwe apparaten je in de nabije toekomst kan verwachten, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 14, iPadOS 14 en WatchOS 7 vanaf vandaag beschikbaar
Sluiten