Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

iOS 14 niet naar wens? Apple heeft vanaf vandaag slecht nieuws voor je

Sinds vorige week woensdag is het mogelijk de upgrade naar iOS 14 te downloaden voor je iPhone. Mocht die software niet bevallen, om wat voor reden dan ook, dan hebben we slecht nieuws: downgraden naar iOS 13.7 is niet meer mogelijk. Apple signeert die versie van het besturingssysteem namelijk niet meer.

Dit is natuurlijk geen vreemde praktijk. Wanneer er een nieuwe versie van een besturingssysteem beschikbaar is, dan willen bedrijven, waaronder Apple, dat mensen de nieuwste versie installeren en gebruiken. Heel even is er dan nog een opening voor het downgraden, aangezien de software altijd een reden kan bevatten om dat te doen. Maar die opening verdwijnt mettertijd, zodat je toch niet stiekem op die laatste versie achterblijft wanneer dat niet nodig is. Goed voor Apple, want zo kan het bedrijf claimen dat het gros van de gebruikers op de nieuwste versie draait, en goed voor jou, want je bent beter beveiligd en krijgt toegang tot nieuwe functies.

Klik/tap voor groter.

Geüpgraded naar iOS 14? Je kunt niet meer terug

De laatste versie die uitkwam voordat iOS 14 werd gelanceerd, was iOS 13.7. Die versie van het besturingssysteem bracht onder meer de bugvrije versie van het notificatiesysteem met betrekking tot corona. Zoals bekend is dat geen speciale app, maar kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van een api (tools voor ontwikkelaars) waarmee ze zelf een app kunnen bouwen. Het iOS is er in elk geval helemaal klaar voor.

Uit extern onderzoek blijkt dat iOS 14 in de smaak valt bij mensen. Mixpanel laat namelijk weten dat ruim 26 procent van alle geschikte gebruikers de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem geïnstalleerd hebben. Daarnaast kwam ook naar buiten dat er al een jailbreak voor het systeem beschikbaar is. Die jailbreak werkt alleen voor iPhones met een A9-chip, vanwege moderne beveiligingsmaatregelen die Apple getroffen heeft voor de nieuwe modellen. Ondertussen wordt iOS 14.2 ook al getest door ontwikkelaars en bèta-testers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 14 niet naar wens? Apple heeft vanaf vandaag slecht nieuws voor je
Sluiten