Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 22 sep 2020

iOS 14 dankzij widgets en PiP nu al populairder dan iOS 13

iOS 14 is sinds afgelopen woensdag uitgebracht en heeft een aantal functies die lijken aan te slaan bij gebruikers. Denk dan aan widgets en picture-in-picture. Dit zorgt ervoor dat de upgrade nu al heel vaak gedownload is. Deze versie van het iOS wordt in elk geval vaker gedownload dan iOS 13 vorig jaar gedownload werd.

De grootste verandering waar gebruikers mee te maken krijgen zijn natuurlijk de widgets die je nu op je thuisscherm gebruiken kunt. Daardoor kun je het scherm van je iPhone veel meer personaliseren dan ooit tevoren. Bovendien is de picture-in-picture-modus ook gigantisch populair, omdat je in veel gevallen nu twee dingen tegelijkertijd kunt doen. Deze verandering, samen met nog een aantal kleinere aanpassingen, zorgen ervoor dat de iOS 14-update vaker gedownload is dan iOS 13 en iOS 12 in dezelfde tijd. Het lijkt er dus op dat de mainstream appeal dit keer een doorslaggevende factor is.

Adoptie iOS 14 gaat heel snel.

iOS 14-adoptie ligt hoger dan bij iOS 13

Uit data van Mixpanel blijkt namelijk dat 27 procent van de gebruikers met een geschikte iPhone en iPad de nieuwste versie van het besturingssysteem gedownload heeft binnen de eerste vijf dagen. Vorig jaar zagen we dat slechts twintig procent van alle geschikte gebruikers iOS 13 gedownload had binnen zeven dagen. De adoptie van iOS 12 was nog langzamer dan bij iOS 13 het geval was.

Meestal zien we dat Apple zelf medio oktober cijfers vrijgeeft over de adoptie van het nieuwe besturingssysteem, in dit geval iOS 14. Uit die cijfers blijkt dan meestal dat zo’n vijftig procent van alle geschikte gebruikers de upgrade binnengehaald heeft. Mocht de trend die Mixpanel waarneemt doorzetten, dan kunnen die cijfers mogelijk op een eerder moment gedeeld worden.

Het is dus nog even afwachten hoe groot de doorslaggevende factor is van die nieuwe functies voor de iPhone en iPad. Maar gelukkig hoeven we er niet lang meer op te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 14 dankzij widgets en PiP nu al populairder dan iOS 13
Sluiten