Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 21 sep 2020

iOS 14-widgets zorgen voor creativiteit: gebruikers toveren thuisscherm om

Met de release van iOS 14 introduceert Apple widgets voor het thuisscherm. Met die widgets kun je je home screen personaliseren met allerlei apps, die informatie weergeven die je snel kunt bekijken. Je hoeft daarvoor de app niet te openen. Thuisschermen op iPhones zullen er voortaan dus heel anders uitzien.

Ondanks het feit dat er momenteel nog maar weinig third-party widgets zijn, delen iOS 14-gebruikers wereldwijd alsnog hun thuisschermen met elkaar op Twitter (verzameld door Macrumors). Je kunt de verzameling thuisschermen op Twitter volgen door de hashtag #iOS14HomeScreen te volgen. Enkele grote merken hebben al widgets uitgebracht, waaronder Google, IMDb en Twitch. Eén van de grote afwezigen van dit moment is Spotify. Maar wanneer je TuneTrack installeert vanuit de App Store, dan kun je ook in een oogopslag zien welk nummer er nu draait. Die applicatie is gratis te downloaden.

Populaire widgets op iOS 14

Eén van de meest populaire widgets voor iOS 14 is op dit moment Widgetsmith. Ook deze app is gratis te downloaden uit de App Store. Hiermee maak je widgets en kun je alles mooi persoonlijk maken dankzij de aanpassingsmogelijkheden. Je maakt hiermee kleine en grote widgets, van apps als Tijd, Gezondheid, Foto’s en meer. Er is ook een abonnement beschikbaar waarmee je nog meer mogelijkheden krijgt.

ColorWidgets is ook zo’n app die heel vaak voor komt. De app, die gratis te downloaden is, biedt tijd- en batterijwidgets aan. Meer premium stijlen zijn los te koop voor een vast bedrag, de rest is gratis.

Daarnaast komen er heel veel weerwidgets voorbij. Opvallend is echter dat Apples eigen Dark Sky nog geen widgetondersteuning voor iOS 14 gekregen heeft. Verder is opvallend dat er drie andere populaire categorieën zijn, namelijk fitness en voeding, financieel en reizen. Door op de bovenstaande hashtag te klikken kom je misschien nog een tof idee tegen voor je eigen thuisscherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 14-widgets zorgen voor creativiteit: gebruikers toveren thuisscherm om
Sluiten