Mark Hofman
Mark Hofman Apps 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

iOS 16 maakt niet alleen een einde aan wachtwoorden op je iPhone

Apple maakt met iOS 16 niet alleen een einde aan wachtwoorden. Naast de introductie van Passkeys lijkt het bedrijf ook een einde te maken aan CAPTCHA’s.

Dat is ontdekt door de redactie van MacRumors. In de betaversie van iOS 16 is een technologie genaamd Private Access Tokens te vinden.

iOS 16 maakt einde aan CAPTCHA’s

Er zijn veel websites die, naast een wachtwoord, ook een CAPTCHA vereisen bij de inlogprocedure. Je kent ze wel: die kleine opdrachten waarin je vier fietsers, drie bruggen of vijf bergen aan moet klikken. Simpelweg een manier voor het systeem om te controleren of jij in het diepste geheim geen robot bent. Goed voor de beveiliging, maar helaas wel irritant.

Apple lijkt de ergernis van de consument te erkennen en komt met een oplossing. Het Amerikaanse bedrijf gebruikt met iOS 16 een technologie genaamd Private Access Tokens. Via deze weg controleert iCloud of jij een mens bent of niet, waardoor je de kleine opdrachtjes niet meer hoeft uit te voeren. In een video, die tijdens WWDC 2022 te zien was, legde Apple de functie als volgt uit:

Passkeys maakt einde aan het wachtwoord

Zoals gezegd zijn de Private Access Tokens de tweede functionaliteit die het inloggen op websites makkelijker maakt. Apple introduceert onder andere met iOS 16 ook de functionaliteit Passkeys. Door simpelweg één keer in te loggen worden al je wachtwoorden opgeslagen en kunnen deze automatisch worden ingevuld. Je hoeft je dus niet druk te maken om wachtwoordmanagers en kunt gewoon overal direct in.

Minder geld voor je oude iPhone door iOS 16: hoe zit dat precies?

Passkeys en Private Access Tokens zijn twee van de vele functionaliteiten die iOS 16 later dit jaar naar je iPhone brengt. Benieuwd wat de software je nog meer te bieden heeft? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel of bekijk deze pagina op onze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
iOS 16 maakt niet alleen een einde aan wachtwoorden op je iPhone
Sluiten