Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 sep 2018

iOS tikt bijna bizarre mijlpaal aan: 2 miljard devices

Apple’s iPhone Event is van start gegaan! De techgigant onthult onder andere nieuwe iPhones. Voor het hardware-feest losbarstte, pronkte CEO Tim Cook nog even met wat verse statistieken. De belangrijkste mijlpaal is indrukwekkend: er zijn bijna 2 miljard apparaten met iOS verkocht.

iOS tikt 2 miljard apparaten aan

“We tikken bijna een enorme mijlpaal aan,” aldus Tim Cook. “Binnenkort verschepen we ons twee miljardste iOS-apparaat.” Het is helaas niet duidelijk wat de verdeling precies is, al is het evident dat het leeuwendeel beslagen zal worden door iPhones.

Begin 2017 kondigde Apple nog aan dat er 1.2 miljard iPhones waren verkocht. De 2 miljard gaat echter dus ook over iPads en de iPad Touch.

“Dit is verbazingwekkend,” aldus de CEO. “iOS heeft de manier waarop we leven veranderd. Van de manier waarop we leren tot de manier waarop we werken. Tot hoe we ons vermaken, tot hoe we winkelen, ons eten bestellen en ons vervoer regelen, en tot hoe we met elkaar in contact blijven.”

iOS 2 miljard

Google tikte overigens begin 2017 al de 2 miljard apparaten met Android aan. Ook een indrukwekkend getal, maar er zijn veel meer Android smartphones dan dat er verschillende iPhone staan. Een kwestie van appels met peren vergelijken dus.

 

Reageer op artikel:
iOS tikt bijna bizarre mijlpaal aan: 2 miljard devices
Sluiten