iOS in 2020: de 5 beste gratis iPhone-apps van het jaar

Toen Apple’s App Store in 2008 live ging stonden er zo’n 500 apps in. Vandaag zijn dat er meer dan 1,8 miljoen. Apple’s iPhone en iPad zijn simpele apparaten maar zijn makkelijk functioneler te maken met de juiste iOS-apps. Veel van die apps kun je gewoon gratis downloaden op je toestel.

We begrijpen het goed als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken naar de beste apps. Tussen de bijna twee miljoen apps staan veel geweldige apps, maar er staat ook veel zooi. Hieronder vind je een kleine greep uit de beste gratis apps van 2020.

Maak je iOS iPhone functioneler met Shortcuts

Dacht je dat je iPhone en iOS al heel gebruiksvriendelijk en super functioneel was? Dan kan dat waarschijnlijk nog gebruiksvriendelijker en functioneler. Download de iOS-app ‘Shortcuts’ om je al erg simpele iPhone nog simpeler te maken.

Shortcuts laat je letterlijk shortcuts creëren om op een bepaalde plek in je smartphone terecht te komen. Zo kun je bijvoorbeeld met één druk op de knop een aantal acties in gang zetten waarvoor je anders misschien een aantal handelingen voor had moeten doen. Dit scheelt je waarschijnlijk een paar seconden tijd, dus om tijd te besparen hoef je het niet te doen, maar het is wel handig en na een tijdje kun je niet meer zonder.

Gebruik Darkroom om foto’s mee te bewerken

Darkroom is een van de betere apps voor iOS om foto’s en video’s mee te bewerken. Ja, je (nieuwe) iPhone heeft daar aardig wat functies voor, maar deze app doet daar nog een schepje bovenop. Bijvoorbeeld doordat je er ook RAW-foto’s aan toe kunt voegen en er ontelbaar veel opties zijn om alle soorten video’s en foto’s te bewerken (bijvoorbeeld ook live-foto’s).

Darkroom iOS
Darkroom app voor iOS (Afbeelding: Darkroom)

Wandel en blijf actief met Strut

In beweging blijven is niet makkelijk wanneer je het overgrote deel van je dag achter een bureau zit. En al helemaal wanneer dat bureau in je eigen huis staat en je er niet eens de deur voor uit hoeft. Er zijn veel apps die je misschien helpen dagelijkse bewegingsdoelen te behalen. Voor iOS is de app ‘Strut’ een van de beste opties.

Deze app maakt je dagelijkse wandeling, rondje fietsen of stukje hardlopen een stuk leuker. Al helemaal nu we de grens niet echt over kunnen. Stut laat je namelijk virtueel een route afleggen die ergens anders op de wereld is. Wandel bijvoorbeeld door New York of ren een rondje door Sydney.

Haal écht adem met de Wim Hof Method-app

2020 heeft ons veel geleerd. Een van die dingen is om misschien wat beter voor onszelf te zorgen. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Een van de beste apps voor iOS die je hiermee omweg helpt is de Wim Hof Method app, die onder andere is ontwikkeld door een van de zoons van de bekende Wim Hof.

In de app leer je de basis van de Wim Hof Methode. Dit is een ademhalingsmethode waarbij je je lichaam zogenaamd ‘alkaline’ maakt, wat inhoudt in dat er veel zuurstof in je bloed komt en je cellen zichzelf vernieuwen. Alleen deze (begeleide) ademhalingsoefeningen maken de app al de moeite waard. Daarnaast kun je de uitdaging aangaan 20 dagen koud te douchen en meer. Dit is een app en methode die voor iedereen het proberen waard is en waar je misschien zelfs een bijzondere ochtend routine aan overhoudt.

Wim Hof methode app iOS
Wim Hof Method-app (Afbeelding: App Store)

Autodesk SketchBook voor je iOS-gadget

Ook voor digitaal tekenen staan er ongelofelijk veel apps in Apple’s App Store. De een is echter beter dan de ander. Een van de beste en meest populaire apps op iOS voor wie van tekenen houdt is Autodesk SketchBook. En dan met name wanneer je een iPad hebt. Daar is de app namelijk met name voor ontworpen. Autodesk SketchBook heeft een minimalistische interface die perfect past bij de minimalistische interface op je iOS-apparaten. Ondanks de minimalistische interface heeft de teken-app alle functies die je als digitale kunstenaar zoekt.

Reageer op artikel:
iOS in 2020: de 5 beste gratis iPhone-apps van het jaar
Sluiten