Mark Hofman
Mark Hofman Tech 15 mrt 2019

Beste iOS en Android apps van week 11 2019: Gboard en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen.

Beste Android apps

#1 Slack

De zakelijke chat-app Slack heeft een donkere modus gekregen. De functie is nog niet in de uiteindelijke versie beschikbaar, maar wel in de bètaversie die ook iedereen kan downloaden en gebruiken. De donkere modus maakt niet alle onderdelen donker. Onder meer je chats en het instellingenmenu zijn dan donkergrijs gekleurd. De donkere modus schakel je gemakkelijk in (en uit) via de instellingen in de app.

Slack

#2 Google Drive

De Google Drive-app is flink vernieuwd. De app heeft een ander design met meer witruimte, minder tekst en meer ruimte voor beeld. Daarnaast krijg je bovenaan voortaan documenten te zien waarvan Google denkt dat je ze nodig hebt. Eerst stonden daar simpelweg de meest recent gebruikte mappen of documenten. Dit betekent dat als je altijd in de ochtend hetzelfde document opent, deze rond dat tijdstip altijd bovenaan in Drive te vinden is. Verder is de navigatiebalk onderaan verbeterd. De zoekbalk is naar boven verhuisd en vanuit de navigatiebalk ga je snel naar de startpagina, favoriete documenten, gedeelde of alle documenten.

Google Drive

#3 Stardew Valley

Stardew Valley is eindelijk ook op Android te vinden. In de populaire game erf je de boerderij van je opa. Hier moet een hoop gebeuren. Zo moet je opruimen en planten en gewassen water geven om alles weer te herstellen. Het spel draait echter nog om veel meer. In het naastgelegen dorpje kun je allerlei personages leren kennen, helpen en wellicht zelfs een relatie mee opbouwen. Deze combinatie bouwt vanzelf een hele fijne game.

Stardew Valley

Beste iOS apps

#1 Twitter

Foto en video zijn nu nog belangrijker geworden in de Twitter-app. De meest opvallende nieuwe feature is een camera. Deze kun je snel openen door te swipen. De foto of video die je vervolgens maakt, plaats je zo razendsnel op het sociale medium. Vooraf kun je een locatie, tekst en hashtags toevoegen. Het werkt dus net zoals een normale tweet, maar moet zorgen voor meer multimedia. Overigens heb je nog steeds slechts 280 tekens voor je bijschrift.

#2 WhatsApp

WhatsApp voor iOS is niet volledig vernieuwd, maar heeft een kleine verbetering gekregen. Als je een telefoonnummer invoert, controleert de app voortaan automatisch of het nummer bij een WhatsApp-account hoort. Hierdoor weet je zeker dat diegene daadwerkelijk WhatsApp heeft. Dit controleer je gemakkelijk door op ‘Nieuwe chat’ en dan op ‘Nieuw contact’ te tikken.

Face ID en Touch ID voor WhatsApp iOS

#3 Gboard

Gboard voor iOS vertaalt nu ook razendsnel je getypte teksten. Google heeft zijn Translate-dienst toegevoegd aan het veelzijdige Google-toetsenbord. Deze biedt allerlei extra functies die je niet terugvindt op je standaard toetsenbord. Zo is een reservering indienen bij een vakantieadres of communiceren met je vakantieliefde een stuk makkelijker. Typ iets in het Nederlands en druk op vertalen, waarna de vertaalde tekst meteen in het tekstveld verschijnt om snel te versturen.

iOS, Android, Apps
Reageer op artikel:
Beste iOS en Android apps van week 11 2019: Gboard en meer!
Sluiten