Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 september 2018

Beste apps van de week voor iOS en Android: Poco Launcher, Kindle en meer!

Ook al zet je geen nieuwe apps meer op je phone, de App Store blijft vollopen. Daarom bieden wij jou nog steeds samen met Android Planet en iPhoned de beste apps van de week. Wie weet zit er wat top downloadspul voor je tussen. 

De beste Android-apps van week 35

Poco Launcher

De Pocophone F1 van Xiaomi is door zijn prijs-kwaliteitverhouding één van de meest indrukwekkende Android-smartphones van 2018. Het toestel is binnenkort te koop in Nederland, maar wil je alvast een voorproefje op je huidige smartphone?

De Pocophone komt met een eigen launcher, waarmee je het uiterlijk van je toestel kunt aanpassen naar dat van de Pocophone. De homescreenvervanger is gratis te downloaden en op iedere Android-smartphone te zetten. De launcher geeft een opgeruimde look, maar biedt ook enkele handige extra features.

McDonald’s-app

Misschien heb je wel gemerkt dat de McDonald’s-app al een tijdje hoog in de hitlijsten van de Play Store staat. Hoe dat komt? De vernieuwde app geeft je allerlei coupons om goedkoper bij de fastfoodketen te eten.

Hiervoor hoef je alleen een account aan te maken, waarna je direct gebruik kunt maken van de bonnen. De coupons zijn 10 minuten geldig, dus het is handig om ze pas te activeren als je in de rij staat en bijna aan de beurt bent.

Hello Neighbor

Hello Neighbor

Het is één van de meest zenuwslopende Android-games in de Play Store: Hello Neighbor. In het spel moet je ontrafelen wat een enge buurman in zijn kelder verstopt, en dat is spannender dan dat het misschien klinkt.

De game is behoorlijk filmisch en door de fraaie beelden en goede muziek al snel spannend. Vaak weet je niet waar de enge buurman zich precies bevindt, dus hij kan overal opeens vandaan komen. Hello Neighbor gebruikt bovendien kunstmatige intelligentie om je keuzes te onthouden, waardoor de game nog lastiger wordt.

De beste iOS-apps van week 35

WeatherScout

Heb je wel eens problemen met het maken van mooie buitenfoto’s? De app WeatherScout helpt je een handje, door je een notificatie te sturen wanneer je het beste naar buiten kunt gaan om te fotograferen. Wat voor jou de ideale omstandigheden zijn, bepaal je natuurlijk zelf.

Je ziet in één oogopslag per locatie het weer, de windheidsnelheid en temperatuur. Tof is dat WeatherScout kritisch naar de weersomstandigheden kijkt; is die zonsopkomst toch niet zo mooi omdat het erg bewolkt is, dan geeft de app hier een melding van.

Donut County

Donut County is een wat vreemde game, maar wel eentje die de moeite van het spelen waard is. In het spel verdwijnt de wereld door gekke gaten in de grond, en die bestuur jij. De bedoeling is om eerst kleine voorwerpen op te slokken, zodat je groter wordt en daarna grotere gedeelte mee kan nemen.

Donut County

Dit is interessant omdat er een puzzelelement aan is verbonden, omdat je bepaalde voorwerpen eerst moet opslokken voordat je iets met de ander kunt.

Kindle

De Kindle-app voor iOS heeft een kleine, maar hele belangrijke update gekregen. Het is namelijk voortaan mogelijk om verticaal boeken te lezen. Dat is misschien wat warrig en onlogisch, maar stiekem de beste manier om al je boeken en andere teksten te lezen.

Je hoeft niet meer te bladeren van bladzijde naar bladzijde, maar je veegt gewoon naar beneden om door te lezen. Hierdoor blijf je ook beter in het verhaal zitten, omdat de ‘pauzemomentjes’ tussen bladzijden verdwijnen. Je zet de ‘Continu scrollen’-optie aan via de instellingen van de Kindle-app.

 

Reageer op artikel:
Beste apps van de week voor iOS en Android: Poco Launcher, Kindle en meer!
Sluiten